Για την κατασκευή του Φράγματος Κρητηνίας

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αιγαίου σχολιάζει τις όψιμες δηλώσεις του κ.Χατζημάρκου για τις εργασίες κατασκευής του φράγματος της Κρητηνίας.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;;; ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ Ή ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ;;;

Αυτοθαυμάζεται ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος για το γεγονός ότι κατασκευάζεται το φράγμα της Κρητηνίας, ενώ οι προκάτοχοί του το εγκαινίαζαν χωρίς να το κατασκευάζουν.

Θα θέλαμε όμως να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα:

  1. Γιατί η περιφερειακή αρχή του κ. Χατζημάρκου δεν προχωρούσε το έργο από το 2014 που βρίσκονται στην διοίκηση στη περιφέρειας, δηλαδή εδώ και 9 χρόνια;
  2. Γιατί τελικά προχωράει σήμερα η κατασκευή του φράγματος;

Και επειδή πιθανότατα δεν θα απαντήσει το γραφείο τύπου της περιφέρειας, αφού τους βολεύει να απαντούν στις άλλες παρατάξεις που έχουν την ίδια στρατηγική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων…. θα δώσουμε ορισμένες απαντήσεις.

Αν δει κάποιος τις επενδύσεις που σχεδιάζονται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή, τότε θα κατανοήσει γιατί τώρα.

Υπάρχει σε εξέλιξη η τουριστική επένδυση δυτικά της Αμάρτου. Υπάρχουν σχέδια για επενδύσεις στην περιοχή της Καμείρου Σκάλας. Υπάρχουν σχέδια για παραπέρα αξιοποίηση του λιμανιού της Καμείρου Σκάλας. Η τουριστική και όχι μόνο δραστηριότητα επιβάλλει τη άμεση σύνδεση του λιμανιού με την ενδοχώρα (Εμπωνα κλπ), γι’ αυτό και κατασκευάστηκε αρχικά ο δρόμος που συνδέει τη Κάμειρο με την Εμπωνα.

Ενδιαφέρεται πράγματι η παράταξη του κ. Χατζημάρκου εάν ο οικισμός της Κρητηνίας δεν έχει νερό;

Ενδιαφέρεται πράγματι εάν οι αγρότες ξοδεύουν τόσα χρόνια τεράστια ποσά για να μεταφέρουν νερό από γεωτρήσεις που βρίσκονται σε απόσταση χιλιομέτρων από τα θερμοκήπια τους, τη στιγμή που το νερό στην περιοχή είναι υφάλμυρο από την υπεράντληση; Αν ενδιαφέρονταν γιατί επί 9 εννέα χρόνια δεν ολοκλήρωσαν το έργο;

Είναι ώρα να προσθέσουμε ακόμα ένα κριτήριο για τη ψήφο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έρχονται.

Οι αγρότες που δεν έχουν νερό να ποτίσουν και αναγκάζονται να εγκαταλείπουν το επάγγελμα τους, οι κάτοικοι των χωριών που για πολλές ημέρες το καλοκαίρι μένουν από νερό και εδώ και χρόνια αγοράζουν εμφιαλωμένα γιατί το νερό σε πολλά χωριά είναι ακατάλληλο, έχουν μόνο μια λύση στις περιφερειακές εκλογές:

Δαγκωτό ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!