Σχόλιο Τ. Πότσου για την ανάρτηση του δημάρχου σχετικά με την φωτιά

Ο βασιλιάς είναι γυμνός! Αυτό αποδείχτηκε στην απίστευτη τραγωδία που συντελέστηκε στο νησί μας και δεν αξίζει να χαρίσει κανένας και καμιά ούτε σαν «φύλλο συκής» σε κράτος-δήμο και περιφέρεια- την ανθρωπιά του, την αλληλεγγύη του, τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε και δίνει κάθε μέρα για να σωθεί το νησί μας.

Δύο κόσμους αντίθετους σε συμπεριφορά και αποτέλεσμα βιώσαμε όλοι αυτές τις δραματικές μέρες. Από τη μια ένα ασυγκράτητο ρεύμα εθελοντικής προσφοράς και πρωτοβουλίας των ανθρώπων και ειδικά των νέων του νησιού στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μαζί με τους κατάκοπους και λιγοστούς πυροσβέστες, στη στήριξη και εξυπηρέτηση των πυρόπληκτων τουριστών και από την άλλη το αστικό κράτος κεντρικά και τοπικά να «σέρνεται» καθυστερημένα και χωρίς συντονισμό σε αποφάσεις που έπρεπε να είχε ήδη σχεδιάσει και να υλοποιήσει, αλλά το χρήμα το έδινε αλλού. Για τις ανάγκες των λίγων που έλαμψαν δια της απουσίας τους!

Δεν είμαστε λοιπόν όλοι μαζί. Όσο η ασφάλεια του λαού είναι για το κράτος και τους μηχανισμούς του «κόστος», παραμένει χρέος του λαού, χρέος για μας και τα παιδιά μας να διεκδικήσουμε πιο αποφασιστικά την ανατροπή αυτής της εγκληματικής πολιτικής που δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο διάβα της.

Τάκης Πότσος

δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση

Ρόδος 25 Ιουλίου 2023