Ρόδος: Εικόνες χάους στις τουριστικές περιοχές που εκκενώνονται – Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (βίντεο)

Εικόνες χάους επικρατούν στη Ρόδο που μαίνεται για πέμπτη ημέρα η καταστροφική πυρκαγιά, καθώς τουρίστες προσπαθούν να εκκενώσουν όπως – όπως τα ξενοδοχεία, χωρίς καμία βοήθεια και καμία οδηγία. 

Στην περιοχή Κιοτάρι που έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, βρίσκονται μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Οι τουρίστες προσπαθούν αλλόφρονες να φύγουν με τα πόδια, χωρίς έστω να τους δώσουν κάποιες οδηγίες οι αρχές. Η μόνη βοήθεια δίνεται από κατοίκους και εργαζόμενους, όμως, ο αριθμός των τουριστών είναι μεγάλος. 

Σήμερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για τέσσερις οικισμούς, καθώς η πυρκαγιά καίει για πέμπτη μέρα ανεξέλεγκτη και εξαπλώνεται απειλητικά. Έως αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί τα χωριά ΛάρδοςΠυλώνας, Ασκληπιείο και Κιοτάρι.

Οι αναζωπυρώσεις, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, και πάνω απ’ όλα η εγκληματική έλλειψη των παραμικρών μέτρων πρόληψης ενίσχυσαν την πύρινη λαίλαπα. Το έγκλημα συμπληρώνει η ανεπάρκεια των μέσων δασοπυρόσβεσης και η δραματική υποστελέχωση της Πυροσβεστικής.

Λόγω της πυρκαγιάς, γίνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές. Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκαλούν διακοπές στο νερό. 

Σε βίντεο που ανάρτησε η ιστοσελίδα rodos-rhodes.com, από την περιοχή Κιοτάρι, φαίνεται πλήθος κόσμου να προσπαθεί να απομακρυνθεί, ενώ οι καπνοί είναι πυκνότατοι.

Να ενισχυθούν οι δυνάμεις και να διασφαλιστεί η ασφαλής εκκένωση

Ο Τάκης Πότσος, υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιάννης Αγγέλου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση: 

«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενισχύσει αποφασιστικά τις δυνάμεις στη Ρόδο με επίγεια και κατάλληλα εναέρια μέσα για να αντιμετωπιστεί η φωτιά που κατακαίει το δάσος του νησιού επί πέντε ολόκληρες ημέρες και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων. Να διασφαλιστεί η ασφαλής εκκένωση για τουρίστες, εργαζόμενους και κατοίκους, κατάλληλοι χώροι για διαμονή και ό, τι άλλο χρειάζεται».