Διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από το Beach Bar Santa Marina την Κυριακή

Οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Ρόδου, την Κυριακή 02/07/2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο το beach bar “ SANTA MARINA”, με αφορμή την αποκάλυψη των συνθηκών δουλειάς στο εν λόγω κατάστημα.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν στην συνέχεια αναφέρονται τα εξής:

Με αυτή την κινητοποίηση στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία
πως δεν θα ανεχθούμε τις συνθήκες γαλέρας που έχουν διαμορφώσει και συνεχίζουν να
χτίζουν στον κλάδο του τουρισμού.

Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές που κουρελιάζουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στο κλάδο, αλλά κι εκείνες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για να εξασφαλιστεί το κέρδος τους.

Κάνουμε πράξη το σύνθημα που έγραφαν τα πλακάτ που φτιάξαμε και είχαμε στην κινητοποίηση «Για ένα κομμάτι ψωμί, δεν φτάνει μόνο η δουλειά… χρειάζεται οργάνωση και αγώνας!»,  αυτός είναι ο τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτές οι αθλιότητες που παραπέμπουν σε σύγχρονους σκλάβους. Δεν μένουμε με
σταυρωμένα τα χέρια μας σε κάθε χώρο δουλειάς οργανώνουμε τον αγώνα και την διεκδίκηση.

Υ.Γ. Η πείρα μας στους χώρους δουλειάς μας έχει πολλές φορές αποδείξει ότι οι επιστολές που υπαγορεύει η εργοδοσία, με τις υπογραφές τάχα των εργαζομένων γρήγορα γίνονται κουρελόχαρτο. Άλλωστε έχουν γνώση οι φύλακες.