Κυρ. Μητσοτάκης: Υπόσχεται περισσότερα κέρδη στον ιδιωτικό τομέα από μια Υγεία ΑΕ!

Υγεία ΑΕ, με τον ιδιωτικό τομέα να θησαυρίζει και μέσω της φορολόγησης του λαού είναι αυτό που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη τετραετία δήθεν ως απάντηση στην τραγική κατάσταση των δημόσιων υγειονομικών δομών και στις ελλείψεις ασθενοφόρων που κοστίζουν σε ζωές!

«Εφόσον χρειαστεί εμείς να αγοράσουμε υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα θέμα υγείας και ανέφερε ως παράδειγμα τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία. Ανέφερε ότι «είχαμε πάλι ράντζα στην Αττική. Καθίσαμε, λοιπόν, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και κάναμε ένα σχέδιο και αξιοποιήσαμε και τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα» και υποστήριξε πως ο ασθενής «προτιμά το ιδιωτικό κρεβάτι στο θεραπευτήριο δωρεάν, από το να είναι στον διάδρομο ενός δημόσιου νοσοκομείου».

Δηλαδή το δίλημμα είναι δημόσιο ράντζο ή λεφτά στους κλινικάρχες, διότι τα περί δωρεάν που αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης είναι ένα ψέμα, διότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία πληρώνονται αδρά από τον κρατικό προϋπολογισμό που γεμίζει από τη φορολογία του λαού, όπως έγινε και στην πανδημία, ενώ τα λεγόμενα του προέδρου της ΝΔ σημαίνουν ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας θα παραμείνει στην ίδια και χειρότερη κατάσταση που άλλωστε διευκολύνει την κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα. 

Ούτε περισσότερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με προσλήψεις μόνιμων διασωστών, δεν προβλέπονται διότι πάλι θα αγοράζονται υπηρεσίες ασθενοφόρων από τον ιδιωτικό τομέα που και σε αυτόν τον τομέα ανθεί. «Από τη στιγμή που ο ασθενής δεν πληρώνει, δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει αν θα πάει κατ’ ανάγκη με το ΕΣΥ ή, αν χρειαστεί, με κάποιο άλλο ασθενοφόρο», δηλώνει ο Κ. Μητσοτάκης ανακυκλώνοντας και πάλι το ψέμα ότι ο ασθενής δεν πληρώνει, όταν το έχει κάνει τουλάχιστον δύο φορές, και ως φορολογούμενος και ως ασφαλισμένος για τον κλάδο Υγείας.

Παραδέχεται ότι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι στο παζάρι ΝΑΤΟ – Τουρκίας

Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε Αιγαίο και Μεσόγειο είναι στο τραπέζι των παζαριών της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ. Δήλωσε πως «η Τουρκία έχει ένα μεγάλο ανοιχτό μέτωπο με όλο το ΝΑΤΟ και αυτό αφορά το βέτο το οποίο εξακολουθεί και βάζει για την είσοδο της Σουηδίας. Είναι ένα σκληρό παζάρι αυτό το οποίο γίνεται, αλλά σίγουρα είναι ένα παζάρι το οποίο δεν πρόκειται τελικά, έστω και διά της πλαγίας οδού, να αποβεί εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων».

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση, και μάλιστα ΝΑΤΟική, ότι το συγκεκριμένο παζάρι δεν θα αποβεί σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όταν μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να μιλήσει για μια και μόνη διαφορά με την Τουρκία που είναι η οριοθέτηση των Θαλάσσιων Ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, αλλά μιλάει για «βασική» και «κεντρική» διαφορά, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι υπάρχουν κι άλλες που μπορούν να τεθούν σε έναν διάλογο που επιδιώκουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και οδηγεί σε επώδυνους συμβιβασμούς για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.