Λευκορωσία: Άλλο ένα επικίνδυνο βήμα στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων

Η Ρωσία τοποθέτησε τα πρώτα πυρηνικά της όπλα στη γειτονική Λευκορωσία, μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα πρώτα πυρηνικά φορτία παραδόθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας“, δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν κι άλλες τοποθετήσεις τους επόμενους μήνες.

Αυτό είναι το πρώτο μέρος. Αλλά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μέχρι το τέλος του έτους, θα ολοκληρώσουμε πλήρως αυτό το έργο”, είπε, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή “στοιχείο αποτροπής”.

Στα τέλη Μαΐου, οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη των ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία προβλέπει όρους για τη διατήρησή τους σε ειδική εγκατάσταση αποθήκευσης. Νωρίτερα φέτος, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα και θα ολοκληρώσει την κατασκευή μιας ειδικής εγκατάστασης αποθήκευσής τους στη γειτονική Λευκορωσία.

Πηγή: Anadolu Ajansi