Ρόδος: Kινητοποιήση για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο την Πέμπτη

Με συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας, Εργατικά Κέντρα και σωματεία καταγγέλλουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που συνυπογράφουν κι εφαρμόζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κι είχε σαν αποτέλεσμα τη νέα πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου, διεκδικώντας την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Στη Ρόδο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου και το Σωματείο CTS Δωδεκανήσου καλεί σε διαμαρτυρία για το πολύνεκρο ναυάγιο την Πέμπτη 15/6 στις 7.00 μμ στην Πλατεία Κύπρου 

Το κάλεσμα των σωματείων:

Δεκάδες μέχρι στιγμής είναι οι νεκροί πρόσφυγες ανοιχτά της Πύλου που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, την πείνα και τη δυστυχία.

Η θάλασσα της Μεσογείου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ είχε μόνο πέρσι 2400 νεκρούς, ήδη και φέτος έχουν ξεπεράσει τους 1000, ένα μέρος από αυτούς και στα δικά μας νησιά.

Έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το έγκλημα όλες οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική του κυνηγητού, με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τις φυλακές της ΕΕ που χτίζουν στα νησιά μας για να τις γεμίσουν με πρόσφυγες και μετανάστες, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων “ασφαλών” χωρών, από τη μια εγκλωβίζοντάς τους και από την άλλη οδηγώντας τους να διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Για αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν, είναι ξεκάθαρη η απάντηση στο δίλημμα: οι ζωές ή τα κέρδη. Έχουν διαλέξει τα κέρδη.

Οι εργαζόμενοι έχουμε να διαλέξουμε άλλο δρόμο. Είναι ανάγκη να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους που σκορπίζουν φτώχεια, προσφυγιά, θάνατο για τα κέρδη των αφεντικών.

Γι αυτό καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Ρόδου αύριο Πέμπτη 15/6 σε συγκέντρωση στις 7.00μμ στην πλατεία Κύπρου.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Σωματείο CTS Δωδεκανήσου