Πλειστηριασμοί: Να τι κάνουν τα funds που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ

Πλειστηριάζεται στη Θεσσαλονίκη το σπίτι ανάπηρου συνταξιούχου για δάνειο που σχεδόν έχει ξεπληρώσει.

Στο «σφυρί» βγάζουν τα κοράκια των τραπεζών και των fund, πρώτη κατοικία ανάπηρου συνταξιούχου υδραυλικού και της γυναίκας του, νοσηλεύτριας, από την περιοχή της Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη, για δάνειο από την «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ», μέσω της «Eurobank».

Στο πλευρό τους βρίσκονται Σωματεία και η Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν τον πλειστηριασμό και να πετάξουν το ζευγάρι από το σπίτι τους.

Το ζευγάρι το 2001 πήρε στεγαστικό δάνειο ύψους 26.412,33 ευρώ μέσω της «Eurobank» σε συνεργασία με την «Ασπίς». Σύμφωνα με τη σύμβαση, το ζευγάρι πλήρωνε τους τόκους στη «Eurobank» και το κεφαλαίο στην «Ασπίς».

Το 2009 που έκλεισε η «Ασπίς», το ζευγάρι είχε πληρώσει σχεδόν όλο το κεφάλαιο, και είχε μείνει χρέος μόλις 5 χιλιάδες ευρώ, ενώ συνέχισε να πληρώνει κανονικά τους τόκους στην «Eurobank», ύστερα από συνεννόηση με την τράπεζα. Στις αρχές του 2012, είχε πλέον αποπληρωθεί το σύνολο τόκων του δανείου και τότε άρχισε ο Γολγοθάς του ζευγαριού.

Η «Eurobank» δεν αναγνωρίζει το ποσό που έχει πληρώσει το ζευγάρι στην «Ασπίς» και αρχίζει να κυνηγάει το ζευγάρι, το οποίο στην πραγματικότητα χρωστάει μόλις 5 χιλιάδες ευρώ από το αρχικό κεφάλαιο.

Σήμερα η «Quant» το fund που πήρε το δάνειο, ζητάει 69.573 ευρώ από το ζευγάρι (!!!) και βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι στις 19 Ιούλη. Διπλάσιο ποσό και από αυτό που επικαλείται η «Eurobank» (38.873,70 ευρώ).