Λ. Κανέλλη: Υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις για την άθλια κατάσταση στην Υγεία

Τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την άθλια κατάσταση στην Υγεία με την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Υγεία και τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Τετάρτης 7 Ιούνη.

Κατήγγειλε την υποκρισία των αστικών κομμάτων που προεκλογικά «κόπτονται» για τη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όταν ως κυβερνήσεις έχουν αφήσει χωρίς προσωπικό, χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών, χωρίς ιατρικό εξοπλισμό τα Κέντρα Υγείας και όλοι τους μείωσαν τα κονδύλια για την Υγεία με αποτέλεσμα οι κενές οργανικές θέσεις σήμερα να είναι πάνω από 60.000. 

Στηλίτευσε ακόμα τον καυγά που στήνουν προεκλογικά μεταξύ τους και εμφανίζονται ως «φίλοι του λαού», όταν τα προηγούμενα χρόνια τους είδαμε να έχουν συγκυβερνήσει με όλες τις εκδοχές όπως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ κ.ά. για να εφαρμόσουν τα μνημόνια, ενώ όλοι μαζί απέρριψαν τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης του λαού και των εργαζομένων. 

Κάλεσε σε μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη, σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα της 21ης Μάη έδειξε πως ένα μεγάλο μέρος του λαού που θέλει να αντισταθεί στην πολιτική που του έχει τσακίσει τη ζωή και τα δικαιώματα, στην Υγεία, την Παιδεία, την πρώτη κατοικία, αναγνωρίζει στο ΚΚΕ την πρωτοπόρα δράση του και την ισχυρή αντιπολίτευση που ασκεί προς όφελος του λαού.