Πώς ψηφίζουν οι ετεροδημότες στις 25 Ιούνη

Επειδή διακινούνται αναληθείς πληροφορίες στο διαδίκτυο και διάφορα μέσα, πως οι Ετεροδημότες μπορούν να κάνουν αίτηση και τον μήνα Μάη, ώστε να ψηφίσουν στις 25 Ιούνη στον τόπο διαμονής τους, τονίζουμε:

Αυτό δεν ισχύει.

Δεν μπορεί κανείς να κάνει τώρα αίτηση για να ψηφίσει στις 25 Ιουνίου ως ετεροδημότης.

Τι ισχύει;

Αυτοί που σίγουρα θα ψηφίσουν ως Ετεροδημότες στις νέες εκλογές, είναι όσοι ψήφισαν ως Ετεροδημότες και στις εκλογές της 21ης Μάη. Δηλαδή, όσοι γράφτηκαν στους σχετικούς καταλόγους με αίτησή τους μέχρι τις 28 Φλεβάρη και συγκροτήθηκε στη συνέχεια τμήμα 40 ετεροδημοτών από την ίδια εκλογική περιφέρεια στην περιοχή τους.

Τι ισχύει για αυτούς που έκαναν αίτηση μέχρι τις 30 Απρίλη;

Όσοι έκαναν αίτηση εγγραφής στους καταλόγους Ετεροδημοτών τους μήνες Μάρτη και Απρίλη, δηλαδή έκαναν αίτηση μέχρι τις 30 Απρίλη, θα πρέπει να μπορέσουν να ψηφίσουν ως Ετεροδημότες στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Όμως, αυτή τη στιγμή, αυτό δεν είναι εξασφαλισμένο με ευθύνη του υπουργείου.

Ήδη με παρεμβάσεις του το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν όλα τα μέτρα με ευθύνη του υπουργείου, για να μπορέσουν να ψηφίσουν ως Ετεροδημότες όσοι έκαναν αίτηση μέχρι τις 30 Απρίλη.

Θα είναι απαράδεκτο να στερηθούν το δικαίωμα ψήφου χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα έξοδα μετακίνησης και βέβαια οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Επισιτισμό.