Γ. Στεφανάκης: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να στηρίξουν το κόμμα τους, το ΚΚΕ! (ΦΩΤΟ)

Με τους εργαζόμενους στα μεγάλα ξενοδοχεία της Ρόδου συζήτησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Στεφανάκη, μάγειρα, πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής και υποψήφιο βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Μέσα από την περιοδεία επιβεβαιώθηκαν οι πολύ εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους εξαιτίας της εντατικοποίησης και της έλλειψης εργατικού δυναμικού η οποία όμως καθόλου δεν εμποδίζει τους μεγαλοξενοδόχους να πουλάνε τα ίδια και περισσότερα δωμάτια.

Ο Γ. Στεφανάκης κατήγγειλε στους εργαζόμενους το ψέμα του Κυρ. Μητσοτάκη που στην πρόσφατη ομιλία του στη Ρόδο χαιρέτισε την «αύξηση» των μισθών στα ξενοδοχεία, κάνοντας λόγο για 1.200 ευρώ χωρίς -όπως είπε- τα επιδόματα!

«Όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοιος μισθός στα ξενοδοχεία της Ρόδου και όλης της χώρας ακόμα και με 7 μέρες δουλειά την εβδομάδα, αλλά με τη σύμβαση που υπογράφτηκε σε πολλές περιπτώσεις μειώνεται ο μισθός αφού ανέβηκαν οι κρατήσεις για το φαγητό και τη διαμονή, ενώ το πιο βασικό, δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να επιβάλει 10ωρη δουλειά χωρίς πληρωμή», υπογράμμισε ο Γ. Στεφανάκης. 

Πολλοί εργαζόμενοι που έχουν έρθει για δουλειά από άλλες περιοχές εξέφρασαν τη δυσκολία τους να μετακινηθούν για να ψηφίσουν. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θύμισε ότι το Κόμμα είχε καταθέσει τροπολογία ώστε οι εποχικοί εργαζόμενοι να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους εκεί που εργάζονται, αλλά απορρίφθηκε. Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι σε κάθε περίπτωση δικαιούνται άδεια με αποδοχές για να πάνε να ψηφίσουν.

Επίσης, o Γ. Στεφανάκης μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων του κλάδου του τουρισμού στο bar «La Terraza», όπου έγινε πλούσια συζήτηση με νεαρούς εργαζόμενους του κλάδου που τους απασχολεί η ανάγκη να υπάρξει οργάνωση και διεκδίκηση στους χώρους δουλειάς για να αντιμετωπιστούν οι τραγικές συνθήκες που επικρατούν.