Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις στο 588 ΤΕ Λέρου

Να πραγματοποιηθούν έλεγχοι και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις στο 588 ΤΕ Λέρου ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος ΠαπαναστάσηςΘανάσης Παφίλης και Μαρία Κομνηνάκα.

Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (ΕΣΠΕΕΚΑ) και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), πρόσφατα αποκολλήθηκε μέρος της οροφής του εσωτερικού χώρου στις τουαλέτες του 588 ΤΕ Λέρου. Χαρακτηρίζεται ως ευτυχές το γεγονός ότι δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου μόνιμου στελέχους ή στρατευσίμου.

Τα στελέχη που υπηρετούν στη Λέρο, μέσω της ΕΣΠΕΕΚΑ, εκφράζουν την ανησυχία τους για τη σωματική ακεραιότητα των διαβιούντων στο εν λόγω στρατόπεδο, αφού η κατάσταση των κτιρίων δεν είναι καλή και αποτελεί σύνηθες φαινόμενο η αποκόλληση σοβάδων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των κτιρίων. Τονίζουν μάλιστα ότι οι διαθέσιμες πιστώσεις για τη συντήρηση και επισκευή των κτιριακών υποδομών είναι αμελητέες σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  • Τη διενέργεια αυτοψίας από συνεργείο του ΓΕΣ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κτιριακά προβλήματα.
  • Τη διάθεση άμεσα των αναγκαίων πιστώσεων για την αποκατάσταση των κτιρίων».