Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε – Να ανακαλέσει  τώρα, δημόσια, ο αντιπεριφερειαρχης Κυκλάδων

Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με έκπληξη διαπιστώσαμε την αναφορά, και μάλιστα με απαξιωτικές έως και υβριστικές εκφράσεις («ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ», «ΨΕΥΤΕΣ»«ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΕΣ» «φαιδρή συμπεριφορά» κ.α.) στους συναδέλφους μας όπως και στην Ομοσπονδία μας, σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να ανήκει στον, χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γεώργιο Λεονταρίτη.

Η αναφορά αυτή έγινε, όπως αφήνεται να εννοηθεί, με αφορμή, ανύπαρκτη, ανακοίνωση που δήθεν έχει εκδώσει η Ομοσπονδία μας και αφορά στον αντιπεριφερειάρχη (…) Παρότι η γλώσσα, το ύφος όπως και η ορθογραφία της ανάρτησης, παραπέμπουν σε ανακοίνωση συνδέσμου οπαδών και ως τέτοια παραδίδεται στην κρίση όλων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον αντιπεριφερειάρχη, ότι τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων, αποτελούν πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, ανεξάρτητα από τις όποιες απόψεις του. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκλέγονται με διαφανείς, συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες, παρόμοιες, όπως υποθέτουμε, με αυτές που ανέδειξαν τον ίδιο ως αιρετό στην τοπική διοίκηση.

Η γενική απαξία των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων το τελευταίο διάστημα, δεν αποτελεί, δυστυχώς, μεμονωμένη συμπεριφορά ενός αντιπεριφερειάρχη. Αντίστοιχες αντιλήψεις χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση, ( δια στόματος μάλιστα πρωθυπουργού – βλ. αναφορά σε «συντεχνίες» που δεν επιτρέπουν την «αξιολόγηση», ως δήθεν βασική αιτία του εγκλήματος στα Τέμπη).

Στο πρόσφατο έγκλημα των Τεμπών, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι με τα συλλογικά τους όργανα, είχαν έγκαιρα αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες / παραλείψεις, στον βωμό πάντα του κέρδους, κυβερνήσεων και εταιρειών, έγιναν αποδέκτες λοιδορίας, απειλών και εξωδίκων.

Καταδεικνύεται έτσι, με τραγικό  τρόπο, γιατί παρόμοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές, εκτός από βαθιά αντιδημοκρατικές είναι και εξαιρετικά επικίνδυνες. Ως τέτοιες  από όπου και να προέρχονται και για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να στηλιτεύονται, και να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι όπως και οι αναγνώστες των ΜΜΕ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑΣ