Περιοδεία στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το 1ο ΕΠΑΛ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το γραμματέα της ΤΕ, Κώστα Γιαννόπουλο, τον Τάσο Γιουρούκογλου, εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στέλεχος του Κόμματος, τον Γιάννη Αγγέλου, συνταγματάρχη (ΜΧ) ε.α. και την Φιλιώ Τόλια, διδάκτορα ιστορίας και καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ για την εκδήλωση παρουσίασης στη Ρόδο, της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» με τίτλο «1922: Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή» στο νησί. Επίσης, συζήτησε μαζί τους για τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η στέγη, η ακρίβεια, οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου και τα ελληνοτουρκικά.

Στους εκπαιδευτικούς μοιράστηκε το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η «ανοιχτή επιστολή προς το λαό των νησιών του Αιγαίου, τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της άμυνάς τους».

Στο χώρο του πανεπιστήμιου, πλαισιωμένη από στελέχη της ΚΝΕ, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Γ. Σεϊμένη και τον πρόεδρο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Σ. Ντάλη, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο, ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που υποτάσσουν τις ανάγκες του πανεπιστημίου στους νόμους της αγοράς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο διαχρονικό ζήτημα της υποστελέχωσης, καθώς τα κενά σε καθηγητές υποχρεωτικών μαθημάτων θέτουν σοβαρά εμπόδια στη φοίτηση.