Ρόδος – Έπεσαν σοβάδες και έκλεισε σχολικό συγκρότημα – Θέμα συντήρησης των σχολείων!

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το σχολικό συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στη Ρόδο, καθώς μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στο σχολικό συγκρότημα από μηχανικούς του δήμου, λόγω πτώσης σοβάδων, αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία του. Άλλο ένα κτίριο που στεγάζει σχολεία εμφανίζει προβλήματα και τίθεται σοβαρό θέμα για τη συντήρησή τους μετά και τον τραγικό θάνατο μαθητή σε σχολείο στις Σέρρες.

Την έκθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου αναμένει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να αποφασίσει πώς θα λειτουργήσουν τα τέσσερα (4) σχολεία που περιλαμβάνονται στο συγκρότημα, σε περίπτωση που απαιτηθεί αρκετός χρόνος για τις παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι οι Σύλλογοι Γονέων του σχολικού συγκροτήματος πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο. Καταγγέλλουν ότι από τον Ιούνιο αποστέλλονται συνεχώς έγγραφα με τη μορφή του κατεπείγοντος στις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς να αναλαμβάνει εγγράφως κανείς την ευθύνη αποκατάστασης ή της διαβεβαίωσης για την επικινδυνότητα ή μη της κατάστασης.

«Είναι εξοργιστικό στο νησί των εκατοντάδων πολυτελών και καλοσυντηρημένων ξενοδοχείων και των δισεκατομμυρίων εσόδων, οι σοβάδες να πέφτουν από τις οροφές των σχολείων και να κινδυνεύουν παιδιά και εκπαιδευτικοί», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ρόδου.

Επισημαίνει ότι «στην κούρσα των αλλεπάλληλων ρεκόρ που περηφανεύονται κυβερνητικοί και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, έχουμε και την άλλη κούρσα της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης των αναγκών του ροδιακού λαού και των παιδιών μας. Το περιστατικό στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας δεν είναι τυχαίο και δεν είναι το μόνο που συμβαίνει στα παμπάλαια, ακατάλληλα σχολικά κτίρια του νησιού».

«Ως εδώ με τις δικαιολογίες, με τις υποσχέσεις, με το μπαλάκι ευθυνών από τη μια δημοτική αρχή στην άλλη, από τη μια κυβέρνηση στην άλλη. Την ίδια πολιτική υπηρέτησαν, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζουν: να δίνουν ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες και ποταμό ενισχύσεων στο κεφάλαιο. Κι αυτό καμιά επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να το κρύψει», σημειώνει και διεκδικεί, «εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί γενναία αύξηση των κονδυλίων για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων. Άμεσα ο Δήμος Ρόδου να πραγματοποιήσει έλεγχο όλων των σχολικών υποδομών, να γίνει αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων. Να καταργηθούν τα προκάτ και να χτιστούν νέα σχολεία που να καλύπτουν τις ανάγκες όλου του νησιού».