Για την επίθεση του περιφερειάρχη σε συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ

«Τον μόνο κίνδυνο που μπορεί να διακρίνει η σκόπιμα κοντόφθαλμη ματιά του περιφερειάρχη, είναι μη τυχόν και στραπατσαριστεί η εικόνα του τουρισμού, η ροή του πλούτου στους ξενοδόχους και στους μεγαλοεπιχειρηματίες» τονίζει σε σχόλιό της η Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, για την επίθεση του περιφερειάρχη σε συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Σε ένα άθλιο παραλήρημα επιδόθηκε ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος για να επιτεθεί στους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ και να βγει «λάδι» ο ίδιος και η κυβέρνηση από τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες της υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας.

Χαρακτηρίζει κυνδυνολογία τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί, για την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ.

Αλήθεια ο κίνδυνος ποιος είναι, που βρίσκεται και ποιον απειλεί;

Ο κίνδυνος βρίσκεται στην αδυναμία να λειτουργήσουν με ασφάλεια Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ.

Κινδυνεύουν ασθενείς. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Τον μόνο κίνδυνο που μπορεί να διακρίνει η σκόπιμα κοντόφθαλμη ματιά του περιφερειάρχη, είναι μη τυχόν και στραπατσαριστεί η εικόνα του τουρισμού, η ροή του πλούτου στους ξενοδόχους και στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο κίνδυνος να ξεσηκωθεί ο κόσμος όλος στο πλευρό των υγειονομικών και ν’ απαιτήσουν καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία αντί να δεχτούν τις ιδιωτικοποιήσεις στο ΕΚΑΒ, τις ενισχύσεις σε ιδιωτικές κλινικές, τις συμπράξεις με ιδιώτες αντί για μόνιμο προσωπικό.

Κίνδυνος μη τυχόν και δυναμώσουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις που θα ρίξουν φως στο «μαύρο» της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που έχουν ρημάξει τη ζωή του λαού.

Ούτε τα χρήματα που χτίστηκαν τα κιόσκια, τα ασθενοφόρα και τα κτήρια που δουλεύουν οι εργαζόμενοι δεν ήταν δικά του λεφτά, για να απαιτεί λιβάνισμα. Είναι τα λίγα ψίχουλα που δίνουν από τα δισεκατομμύρια φοροληστείας του λαού για τις ανάγκες του. Αντίθετα, και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά βάζοντας και τη δική του υπογραφή, σε ποια επιχειρηματικά χέρια καταλήγουν οι ποταμοί του χρήματος.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται να φουντώσει ο «κίνδυνος» που βλέπουν και φοβούνται οι πολιτικοί της εξουσίας και τα κόμματά τους. Κανένας εφησυχασμός, αγώνας για μια ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή.»

ΚΚΕ