Πρόταση ψηφίσματος για τον πόλεμο στην Ουκρανία κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Το δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης καταδικάζει την απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το εύφλεκτο υλικό που οδήγησε στην ανάφλεξη με την ρωσική εισβολή, συσσωρευόταν εδώ και χρόνια στην περιοχή! Η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με την Ρωσία.

Αυτές οι αντιπαραθέσεις για τα μερίδια των αγορών, τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και τις σφαίρες επιρροής έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς στην περιοχή. Τα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας, η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές, η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων αποτέλεσαν όλα στοιχεία στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Καλλιεργείται παράλληλα το εθνικιστικό μίσος ανάμεσα στους λαούς για να κρυφτούν οι πραγματικές αιτίες τις σύγκρουσης και να στρατευτούν οι λαοί κάτω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την μία και Ρωσίας από την άλλη! Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!

Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, η Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη αντιποίνων, όπως έχει ομολογήσει η Ρωσία.

Πληρώσαμε πολλά για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, πληρώνουμε πολλά με την ακρίβεια στα ύψη, την ενεργειακή φτώχεια να πνίγει τον λαό μας. Ως εδώ!

Συντασσόμαστε με την διεκδικήσεις μαζικών φορέων του τόπου μας και πανελλαδικά:

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
  • Καμία εμπλοκή- καμία συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!
  • Να μη χρησιμοποιηθεί καμία ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για της επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα!
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!