Σχόλιο για τις δηλώσεις της Προέδρου του ΣΕΠΕ Ρόδου στην εφημερίδα Δημοκρατική


Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις της προέδρου του ΔΣ του συλλόγου μας στην εφημερίδα Δημοκρατική, στις 18 Νοέμβρη! Με τις δηλώσεις της  «διαπιστώνει» ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα κρούσματα του ιού στα σχολεία του νησιού, αφού τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για τις συμπτύξεις, δε, σχολικών τμημάτων αναφέρει ότι είναι λίγες, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με το συνωστισμό των μαθητών!

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν:

  • την εβδομάδα που στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου, μετά από έκρηξη κρουσμάτων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αντέδρασαν κάνοντας κατάληψη μίας ημέρας, ζητώντας να αναλάβουν οι αρμόδιοι  ( πολιτεία, ΕΟΔΥ, Τοπική Διοίκηση) τις ευθύνες τους για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών
  •  τη στιγμή που έχουμε το πρώτο τμήμα δημοτικού σχολείου της πόλης που έκλεισε λόγω πολλών κρουσμάτων (50% +1) καθώς και του εκπαιδευτικού.

Οι απόψεις της προέδρου, εκλεγμένης με την παράταξη  της ΔΑΚΕ,  είναι ξεκάθαρα προσωπικές αφού δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο με τέτοιο θέμα.

Οι θέσεις αυτές βγάζουν λάδι την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση και δεν εκφράζουν τον κλάδο μας και το γονεΪκό κίνημα, που από την αρχή της πανδημίας κινητοποιούνται και διεκδικούν:

  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, για 15 μαθητές ανά τάξη, για κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών.
  • Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.  
  • Να μείνει στα χαρτιά η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», να μην περάσει η παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών
  • Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων συναδέλφων.
  • Στήριξη της δουλειάς των εκπαιδευτικών στις τάξεις, για επαγγελματική, επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση.

Ρόδος, 23 Νοέμβρη 2021