Για τους ένστολους

στρατός φαντάροι

στρατός φαντάροιΜια νέα ενότητα εγκαινιάζει από αυτήν την Κυριακή ο «Ριζοσπάστης», με δυο σελίδες στη θεματολογία του που θα περιλαμβάνουν ειδήσεις, σχόλια και άρθρα για τους στρατευμένους, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η ενότητα αυτή που θα φιλοξενείται κάθε 15 μέρες στον «Ριζοσπάστη», έχει στόχο  να αναδειχθούν τα προβλήματα και οι συνθήκες ζωής στα στρατόπεδα, στις υπηρεσίες, όπως και οι θέσεις του ΚΚΕ.

Ο Κυριακάτικος Ριζοσπάστης  αναφέρει συγκεκριμένα:

«Φιλοδοξία» μας είναι οι σελίδες αυτές να γίνουν η φωνή όσων αγωνίζονται για να βρεθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, για να κατοχυρωθούν στην πράξη τα δικαιώματα που έχουν στρατευμένοι, στρατιωτικοί, πυροσβέστες, αστυνομικοί, λιμενικοί, δικαιώματα, που δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων και έχουν και αυτά κατακτηθεί με αγώνα.

Θέλουμε να δυναμώσει η φωνή όσων αγωνίζονται ενάντια στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, τις επεμβάσεις, τους πολέμους «για τ’ αφέντη το φαΐ».

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους αντιλαμβάνονται και νιώθουν ότι τα συμφέροντά τους είναι με το μέρος του λαού, των οικογενειών τους και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετούν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Που είναι ενάντια στην καταστολή απέναντι στο λαό, τους γονείς και τα αδέρφια τους, που αγωνίζονται για να ζήσουν καλύτερα.

Σε όλους που στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας δεν ανέχονται τη φασιστική προπαγάνδα και δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, των νοσταλγών της χούντας και των κάθε λογής δικτατόρων, των πατριδοκάπηλων που στηρίζουν το σύστημα.”

Ηταν ανάγκη και έγινε πράξη

“Ολοι όσοι προερχόμαστε απ’ τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας, αλλά και όσοι υπηρετούν σε αυτούς τους χώρους, πρέπει να στηρίξουν, να συμμετάσχουν στον εμπλουτισμό του, αλλά και να διαδώσουν το νέο ένθετο του «Ριζοσπάστη». Είναι ένα ένθετο που διαπραγματεύεται θέματα που αφορούν τόσο το προσωπικό όσο και γενικότερα το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τη στιγμή που στην περιοχή μας, ο ήχος των τυμπάνων του πολέμου γίνεται όλο και πιο δυνατός, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι στρατευμένοι, αλλά και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, γιατί η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, ο πόλεμος στη Συρία είναι σε εξέλιξη και πληθαίνουν τα σημάδια πολεμικών προετοιμασιών. Η εμπλοκή της πατρίδας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τίποτε το καλό δεν προοιωνίζεται για τα λαϊκά συμφέροντα, και ο λαός μας πρέπει να αντιδράσει μαχητικά. Η σιωπή είναι συνενοχή. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που προέρχεται από φτωχές λαϊκές οικογένειες, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταθεί απέναντί του. Ο λαός μας, τα στρατευμένα παιδιά του, οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, δεν πρέπει να δεχτούν να συρθούν σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια σε άλλους λαούς, να μην γίνουν «κρέας στα κανόνια» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας του λαού μας ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να κλείσουν οι βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας. Ας του ευχηθούμε «καλή πορεία».

Νίκος Παπαναστάσης, Αντισυνταγματάρχης ε.α.