«Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» Τ.Ε. Ν. Δωδ/σου ΚΚΕ

Στο Νοσοκομείο Ρόδου περιόδευσε την Τρίτη 9 Νοέμβρη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου Κώστα Γιαννόπουλο και την περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Χατζηγιάννη, όπου και συζήτησαν με εργαζόμενους και ασθενείς για το «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζει η κυβέρνηση και τις θέσεις του Κόμματος για την Υγεία.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν οι πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινή μάχη για να λειτουργεί το νοσοκομείο εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό σε όλα τα τμήματα. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τους ασθενείς που χρειάζονται αεροδιακομιδή σε νοσοκομεία αναφοράς, γιατί δεν υπάρχουν κενές ΜΕΘ πουθενά αφού και τα έξι κρεβάτια του νοσοκομείου είναι κατειλημμένα. Οι προκηρύξεις σε αριθμό προσωπικού είναι με το σταγονόμετρο, κάτι που επιδεινώνει ακόμα παραπέρα την κατάσταση με παραιτήσεις και από το υπάρχον προσωπικό επειδή δεν αντέχει.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν πολλά χρόνια στο νοσοκομείο αναφέρουν ότι η κατάσταση ήταν ίδια τόσα χρόνια και χειροτερεύει συνεχώς καθώς αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν στην Υγεία, όλων των κυβερνήσεων που είχαμε στη χώρα μας. Από τη μία εγκατάλειψη και από την άλλη βήμα βήμα ιδιωτικοποίηση, όλα τα χρόνια ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει.

Από την εγκληματική εγκατάλειψη των δομών Υγείας και το «νέο ΕΣΥ» που φέρνει η κυβέρνηση, μέχρι και τον κοινό υπουργό Υγείας που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να “ξεπλύνει” τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Υγεία αφού έχει αποκαλυφθεί στα μάτια του κόσμου μέσα στην πανδημία, χαμένος πάντα βγαίνει ο λαός, οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό.

Το ΚΚΕ κάλεσε σε κοινή πάλη τους εργαζόμενους για «Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα». Να πιστέψουν στη δύναμη της οργάνωσής τους, στον κοινό αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους της περιοχής μας και να μην απογοητεύονται. Η Υγεία είναι ζήτημα πάλης όλου του λαού. Σήμερα, τον 21ο αιώνα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ικανοποιηθούν οι μεγάλες ανάγκες του λαού μας. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή και καλούμε σε κοινή πάλη όλο τον λαό της περιοχής μας.