Με νέα κινητοποίηση διατρανώθηκε η αντίθεση στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων-Τήνος

Με νέα κινητοποίηση διατρανώθηκε η αντίθεση στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Τήνο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τήνου, «τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έφτασε στο λιμάνι της Τήνου το οχηματαγωγό πλοίο “Άγιος Αντώνιος” το οποίο ξεφόρτωσε μεγάλα φορτηγά και γερανούς για να μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες εταιρείας από την Αγία Μαρίνα στη θέση Πράσα».

Από νωρίς, σημειώνει, «δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης ενάντια στα σχέδια αυτά και πραγματοποιήθηκε πορεία, η οποία κατέληξε στο λιμάνι που το είχαν αποκλείσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού, παρέχοντας για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες τους στους επενδυτές».

Χαιρετίζουμε, υπογραμμίζει, «όλους όσους αγνόησαν το κλίμα τρομοκρατίας και κατέβηκαν στο δρόμο για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων». Ταυτόχρονα, επισημαίνει, «καταγγέλλουμε ανοικτά: Τη δημοτική αρχή, το δήμαρχο κ. Σιώτο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που, ενώ εκτυλίσσονται όλα αυτά τα αρνητικά για το νησί μας, παραμένουν άφαντοι. Η ένοχη σιωπή τους τα λέει όλα».

Καταγγέλλουμε, τονίζει, «την κυβέρνηση που τσαλαπάτησε για ακόμα μια φορά τη χιλιοεκφρασμένη και πάνδημη αντίθεση του λαού και των φορέων της Τήνου και έστειλε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να βοηθήσουν τον επενδυτή και να τρομοκρατήσουν τον τηνιακό λαό. Οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις που ξεπουλούν το φυσικό και ενεργειακό πλούτο της χώρας μας αλλά και τους τοπικούς εκπρόσωπούς τους που διευκολύνουν στην υλοποίηση των εγκληματικών αυτών σχεδίων τους. Είναι η κυβέρνηση και τα τοπικά φερέφωνά της που, την ώρα που ο λαός μας έχει εξοντωθεί οικονομικά από τις πολιτικές της, απροκάλυπτα και χωρίς ίχνος ντροπής, στηρίζει με όλους τους τρόπους τους επενδυτές, αδιαφορώντας για την καταστροφή και την υποβάθμιση ενός ολόκληρου νησιού. Ο περήφανος αγώνας που ξετυλίγεται όλο αυτό το διάστημα από τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού μας είναι δίκαιος και αποτελεί παρακαταθήκη».

Έχουμε, προσθέτει, «να συγκρουστούμε με μια δρομολογημένη πολιτική και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να ανατρέψουμε ειλημμένες αποφάσεις. Από όλη αυτή τη πείρα ο λαός και η νεολαία μας πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ποιοι είναι μαζί του και ποιοι όχι, ποιοι είναι με τους επενδυτές και ποιοι τους κλείνουν το μάτι. Σύντομα θα κληθούμε να υπερασπιστούμε ξανά τα δικά μας λαϊκά συμφέροντα αφού εποφθαλμιούν την περιοχή μας μεγάλα συμφέροντα και όμιλοι».

Έχουμε, καταλήγει, «δρόμο ακόμα μπροστά μας, ο ενωμένος και ανυποχώρητος αγώνας για τα δίκαια αιτήματά μας μπορεί να αποσπάσει νίκες και κατακτήσεις. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Αναδημοσίευση από 902.gr