«Λαϊκή Συσπείρωση» Νάξου & Μικρών Κυκλάδων – Όχι στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων

Ψεύτικος μικροπολιτικός καβγάς στήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη συζήτηση για τον Περιφερειακό Διαβαθμιδικό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ), μεταξύ της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποκάλυψε το αντιλαϊκό και αντιπεριβαλλοντικό περιεχόμενο του νομοθετικού πλαισίου που νομοθέτησαν, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή για τη διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και τους σκοπούς της ίδρυσης του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, που δεν είναι άλλος από την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, με διευκολύνσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες του λαού.

Κατέθεσε  πρόταση προς ψήφιση που δεν στήριξαν οι άλλες παρατάξεις και αποτελεί την πραγματική λύση προς όφελος των δημοτών και του λαού γενικότερα και είναι πραγματοποιήσιμη στο σήμερα, σύμφωνα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Καλεί τους κατοίκους του δήμου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και μαζί με το οργανωμένο, εργατικό – λαϊκό κίνημα να παρέμβουν στις εξελίξεις και να μην αφήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες να παίζουν παιχνίδια εις βάρος τους.