Κρουαζιερόπλοιο με 12 κρούσματα – Μέτρα προστασίας ζητούν ναυτεργατικά Σωματεία

Φωτό αρχείου
Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να φτάσει τα ξημερώματα της Τρίτης, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» καθώς εντοπίστηκαν 12 μέλη του πληρώματος «θετικά» στον κορονοϊό. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα 12 κρούσματα βρέθηκαν κατά τη διενέργεια τεστ σε 150 από τα 666 μέλη του πληρώματος ενώ σημειώνεται πως μεταφέρει και 922 επιβάτες. Όταν το πλοίο δέσει στο λιμάνι του Πειραιά, αναμένεται να γίνουν επαναληπτικοί έλεγχοι στους 12 αλλά και τεστ στα υπόλοιπα μέλη. Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, που ξεκίνησε χθες από το Ηράκλειο της Κρήτης, με στάσεις στα ελληνικά νησιά κατά τον πλου του προς την Κέρκυρα. 

 Σε επιστολή τους προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Εργασίας και Υγείας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτούν «με ευθύνη της εφοπλιστικής εταιρείας, της κυβέρνησης της ΝΔ, των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Υγείας, το πλοίο να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του, υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών, των επιβαινόντων, όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.α.».

Παράλληλα ζητούν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον έλεγχο, την πρόληψη και την προστασία των ναυτεργατών, των επιβαινόντων και μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας στους κατοίκους του Πειραιά.

Πηγή: 902.gr