Αεροδρόμιο Σαντορίνης: Ταλαιπωρία και ώρες αναμονής για τη διενέργεια τεστ σε ακατάλληλους χώρους (ΦΩΤΟ)

Παραμένει ο συνωστισμός σε αεροδρόμια, αεροπλάνα, λιμάνια και πλοία, ως απόρροια της απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξει τον Τουρισμό, με πρωτόκολλα προσαρμοσμένα  στα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ακόμα και τα όποια μέτρα λαμβάνονται, όπως η διενέργεια τεστ σε ορισμένους ταξιδιώτες, οδηγούν σε ταλαιπωρία και ατελείωτες ώρες αναμονής και μάλιστα σε συνθήκες όπου δεν διασφαλίζεται η προστασία της δημόσιας υγείας, όπως η τήρηση των ασφαλών αποστάσεων. 

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του αεροδρομίου Σαντορίνης, χθες, στην πτήση προς Αθήνα, όπου ο κόσμος ενημερώθηκε ότι με την προσγείωση θα ακολουθήσει τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε όλους τους επιβαίνοντες του αεροσκάφους και όσοι το επιθυμούν μπορούν οικειοθελώς να παραμείνουν για 24 ώρες τουλάχιστον σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Μετά την προσγείωση, οι επιβάτες περίμεναν σε αίθουσα αναμονής για αναχώρηση στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον και αφού εκδηλώθηκαν διαμαρτυρίες και φωνές για την αναμονή, μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο του αεροδρομίου όπου είχαν στηθεί 5 αυτοσχέδιοι ατομικοί χώροι για να πραγματοποιηθούν τα τεστ (εκεί γινόταν διασταύρωση επιβατών από διαφορετικές πτήσεις).

Περίμεναν σχεδόν 2 ώρες μέχρι να γίνουν τα τεστ, με την ασφάλεια του αεροδρομίου να συνιστά να κρατούνται οι αποστάσεις, οι χώροι όμως -όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες- δεν ήταν επαρκείς για την ασφαλή διαμονή του κόσμου.