Πρόκληση για τα νησιά μας

Πλωτά κλιμάκια των γιατρών και νοσηλευτών του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις και τεστ αντισωμάτων για COVID-19 σε ευπαθείς ομάδες και κατοίκους 16 νησιών του Νότιου Αιγαίου ήρθαν και στην περιοχή μας.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Axion Hellas στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν εφοπλιστές, κατασκευαστές μέχρι και ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ! Η πρόκληση όμως συνεχίζεται καθώς στην αποστολή συμμετέχει και η σύζυγος του πρωθυπουργού κα. Μαρέβα Μητσοτάκη. Μετά τα χειροκροτήματα αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, καλεί τους κατοίκους στα ακριτικά νησιά μας να ζήσουν με τις όποιες φιλανθρωπίες των εφοπλιστών.

Η αποστολή αυτή έφτασε και στο Καστελόριζο την Τετάρτη 10/6 και την υποδέχτηκαν στο λιμάνι τόσο μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου ύστερα από παρακίνηση της διευθύντριας, όσο και αντιπροσωπία του στρατού. Τα σκάφη της Axion Hellas τα συνόδευαν και πλωτά του στρατού, ενώ δεν γνωρίζουμε αν η κίνηση της διευθύντριας ήταν με την έγκριση της Β’ βάθμιας. (φήμες λένε ότι έγινε μετά από παρακίνηση-αίτημα κάποιου αντιδημάρχου)

Όσες τέτοιες φιέστες και αν γίνουν, για να ικανοποιήσουν κάποιοι τις φιλανθρωπικές τους ανησυχίες ή για πολιτικά οφέλη, οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας γνωρίζουμε ότι δεν θα καλύψουν ποτέ τις πραγματικές μας ανάγκες.

Τα νησιά μας δεν έχουν ανάγκη τους εφοπλιστές, τους Γλύξμπουργκ, και τους κεφαλαιοκράτες και τις δήθεν φιλανθρωπίες τους. Το δικαίωμα στην πρόληψη και την περίθαλψη αποτελεί ανάγκη για όλη τη χώρα και τα νησιά.

Ο λαός μας να μην πληρώσει ξανά την καπιταλιστική κρίση. Να απαλλαγεί από τους κινδύνους του ιμπεριαλιστικού πολέμου και να αποδεσμευτεί τώρα η χώρα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Αναδημοσίευση από alt.gr