«Πτήση ρουτίνας» η παρενόχληση του ελικοπτέρου του Έλληνα υπουργού Άμυνας

Ως «πτήσεις ρουτίνας» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο. Κατηγόρησε παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση για «κλιμάκωση της έντασης» και «δραματοποίηση», αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Αθήνας που προκάλεσε η παρενόχληση του ελικοπτέρου του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τουρκικά μαχητικά F-16.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κυρίου υπουργού Άμυνας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε όφελος δραματοποίησης των πτήσεων ρουτίνας», δήλωσε ο Χαμί Ακσόι, θέτοντας τα ζητήματα αυτά στο αμερικανοΝΑΤΟικό πλαίσιο: «Τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στο πλαίσιο ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών», τόνισε ο Ακσόι, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τον ρόλο και τον χαρακτήρα της διαδικασίας των περιλάλητων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία έχουν ξεκινήσει υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών

Η Άγκυρα συνέχισε και σήμερα την έμπρακτη αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, στις 14.57 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε στα 8.229,6 μέτρα (27.000 πόδια) πάνω από τις Οινούσσες κι ένα λεπτό αργότερα (14.58) άλλο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Χίου στα 7.315,2 μέτρα (24.000 πόδια).

Αναδημοσίευση από το 902.gr