Διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κάλυμνος – Μαστιχάρι από την ΑΝΕΜ

Πηγή φωτογραφίας: http://www.aegeanews.gr
Την αντίθεσή της στη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κάλυμνος – Μαστιχάρι από την ΑΝΕΜ, εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Η ανακοίνωση της ΑΝΕΜ και το αίτημα της για παύση των δρομολογίων της μέχρι τις 30 Ιούνη, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει στο νησί μας, αφού μεταξύ άλλων από τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή εξυπηρετούνται όχι μόνο εργαζόμενοι που καθημερινά πηγαινοέρχονται μεταξύ Καλύμνου και Κω, αλλά ταυτόχρονα και η μεταφορά αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους του νησιού μας, που πλέον μπορεί να γίνει ζήτημα επιβίωσης. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μονοπώληση της γραμμής Κάλυμνος- Πειραιάς, από την εταιρία AtticaGroup, κάνει επιλεκτική μεταφορά φορτηγών με αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης ενώ τα υπόλοιπα εξυπηρετούνται από τη γραμμή Μαστιχάρι-Κάλυμνος.

Επιβεβαιώνονται λοιπόν, ακόμα χειρότερα σε συνθήκες πανδημίας, οι αρνητικές συνέπειες για τους νησιώτες από την μονοπώληση των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως επίσης επιβεβαιώνεται και η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ύπαρξη ενιαίου κρατικού φορέα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Είναι όμως ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης, όταν πριν από ένα περίπου μήνα, επιδότησε με 15 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ (!!!) τα ακτοπλοϊκά μεγαθήρια και αφήνει έξω από κάθε σχεδιασμό, όπως κάνει και με αρκετούς μικρούς επαγγελματίες και εργαζόμενους, την οικονομική τους στήριξη. Με αυτόν τον τρόπο το δρομολόγιο Καλύμνου-Μαστιχαρίου που μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας αυξάνεται το κόστος του, εξαιρείται -αδικαιολόγητα- από τα κυβερνητικά μέτρα με αποτέλεσμα την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι:

-Η εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που ισχύουν για όλες τις πληττόμενες μικρές επιχειρήσεις εξαιτίας του κορονοϊού. Για το δρομολόγιο Καλύμνου-Μαστιχαρίου (Κω) να ισχύσει ότι ισχύει και για τα άλλα συνεχιζόμενα δρομολόγια.

-Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

-Η συνέχιση των δρομολογίων και η σύνδεση μεταξύ των δυο νησιών για τη μεταφορά αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης.

-Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης».