Site icon Το Ροδάμι

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την ημέρα της Γυναίκας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σ.Εργ. Α.Δ.Α. τιμά την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας όχι σαν «γιορτή» αλλά σύμβολο αγωνιστικής διεκδίκησης με οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες! 

Έχουν περάσει 161 χρόνια από τις  8 Μάρτη 1857, όταν οι εργάτριες στα υφαντουργεία και στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία διεκδικώντας την μείωση των ωρών εργασίας στις 10 (από 16 που δούλευαν τότε), ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους.

Ο αγώνας τους βάφτηκε στο αίμα, αλλά δεν πήγε χαμένος, όπως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Έγραψε μια λαμπρή σελίδα στην Ιστορία του παγκόσμιου εργατικού και γυναικείου κινήματος, έγινε φάρος για τις νέες γυναίκες στον αγώνα για ισότιμα δικαιώματα με τον άνδρα στην εργασία, στη μόρφωση, στις προσωπικές σχέσεις, στην κοινωνική δράση!

Ο αγώνας για τη γυναικεία χειραφέτηση και ισοτιμία παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος…

Σήμερα, παρά  τα βήματα που έχουν γίνει, η πραγματικότητα δεν δικαιώνει όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι πλέον δεν υπάρχει γυναικεία ανισοτιμία καθώς :

Καμία γυναίκα δεν μπορεί από μόνη της να αντιπαλέψει τη συνολική επίθεση στα δικαιώματά της! Ο αγώνας για τα  σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών αφορούν το εργατοϋπαλληλικό κίνημα στο σύνολό του !

Σήμερα 8 Μάρτη 2018 η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες!

Διεκδικούμε:

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

 

ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ

       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

          ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ               

 

Exit mobile version