Site icon Το Ροδάμι

Κάλεσμα αγώνα για σχολείο της μόρφωσης και της δημιουργίας

ανακοίνωση ΚΚΕ
Ανοίγουν τα σχολεία

“Δεν μας αξίζει το σχολείο της μιζέριας! Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε το σχολείο της μόρφωσης και της δημιουργίας!”, δηλώνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση, που απευθύνεται στους γονείς και στους μαθητές, σημειώνεται:

Άλλη μια σχολική χρονιά αρχίζει για τα παιδιά μας, αλλά και για μας που τα νοιαζόμαστε και στεκόμαστε στο πλάι τους. Μια χρονιά που ξεκινά με δύναμη κι αισιοδοξία για την κατάκτηση της γνώσης, για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας διαρκώς να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, για να βάζουν στόχους και να τους κατακτούν.

Άλλη μια σχολική χρονιά, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι “όλα αρχίζουν κανονικά”. Άλλη μια φορά λέει ψέματα.

Και σαν να μην έφταναν όλα τ’ άλλα, η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιό της για το νέο Λύκειο: Ενα σχολείο όπου η γενική μόρφωση θα σταματάει στην Α’ τάξη, θα πολλαπλασιαστούν οι εξετάσεις και οι πανελλαδικού τύπου διαδικασίες. Είχε το θράσος μάλιστα ο υπουργός Παιδείας να κατηγορήσει τους γονείς ότι αυτοί συντηρούν την παραπαιδεία, επειδή στέλνουμε τα παιδιά μας στο φροντιστήριο! Φταίει, δηλαδή, η λαϊκή οικογένεια που πασχίζει να βοηθήσει τα παιδιά της!

Δε μας αξίζει αυτή η Εκπαίδευση εν έτει 2017!

Δε μας αξίζει το σχολείο της μιζέριας!

Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε το σχολείο της χαράς!

Θέλουμε ένα σχολείο που να ικανοποιεί πλήρως όλες τις ανάγκες των παιδιών μας, χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε εμείς το χέρι στην τσέπη.

Ενα σχολείο που δε θα μας κάνει να νιώθουμε ως πολυτέλεια τις σύγχρονες ανάγκες μας. Γιατί δεν είναι πολυτέλεια στον αιώνα που ζούμε να έχουν όλα τα σχολεία βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, εργαστήρια φυσικών επιστημών κ.ο.κ.

Δεν είναι πολυτέλεια τα παιδιά να σιτίζονται στο σχολείο και να μπορούν να ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους σε αυτό με μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά.

Δεν είναι πολυτέλεια να μορφώνονται όλα τα παιδιά εξίσου μέχρι τα 18 τους χρόνια σε ενιαία σχολεία, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν.

Είναι το σχολείο και η Εκπαίδευση που μας αξίζουν! Είναι το σύγχρονο, που ταιριάζει στις μέρες μας, που μπορεί να το έχει ο λαός μόνο όταν ξεμπερδέψει με τους εκμεταλλευτές του.

Δεν πάει άλλο, κάθε χρόνο να μετράμε τα ίδια προβλήματα που συνεχίζουν και συνεχίζουν…

Δεν πάει άλλο, κάθε νέα “μεταρρύθμιση” που έρχεται στην Παιδεία να κάνει το σχολείο όλο και χειρότερο…

Δεν κερδίζουμε τίποτα με την απογοήτευση, σταυρώνοντας τα χέρια…

Οργανωνόμαστε – παλεύουμε – διεκδικούμε:

Exit mobile version