Site icon Το Ροδάμι

ΚΚΕ: Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για τις κτιριακές υποδομές των Νηπιαγωγείων

Πηγή: Eurokinissi

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για τις κτιριακές υποδομές των Νηπιαγωγείων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Νίκος Αμπατιέλος, Σεμίνα Διγενή, Νίκος Έξαρχος, Νίκος Καραθανασόπουλος, Αφροδίτη Κτενά, Βασίλης Μεταξάς, Μαρία Κομνηνάκα, Μανώλης Συντυχάκης προς τους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Εσωτερικών.

Στην Αίτηση αναφέρονται τα εξής: 

«Η προσχολική αγωγή και διαπαιδαγώγηση αποτελούν μία σημαντική διαδικασία για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μικρών παιδιών, καθώς θεμελιώνει κρίσιμα και αναγκαία χαρακτηριστικά που συγκροτούν αυτή την ανθρώπινη προσωπικότητα. Το 2018 θεσμοθετήθηκε η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία, χωρίς να προβλεφθεί η ανάλογη αύξηση της χρηματοδότησης για την κάλυψη, με αναβαθμισμένο τρόπο, των αναγκών που προέκυπταν από την αύξηση του μαθητικού πληθυσμού εντός των Νηπιαγωγείων. Δηλαδή, δεν προβλέφτηκε γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, ώστε να δημιουργηθούν νέα σύγχρονα Νηπιαγωγεία, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί νηπιαγωγών, βοηθητικού προσωπικού κ.ά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μαθητές και μαθήτριες στην πιο τρυφερή τους ηλικία, ερχόμενα σε επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία,  να φοιτούν κατά εκατοντάδες σε ακατάλληλα, πρόχειρα τοποθετημένα, προκάτ ελαφριού τύπου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή, ολόπλευρη ανάπτυξη και διαπαιδαγώγησή τους.

Καλούνται οι κ. Υπουργοί να καταθέσουν, μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής, στοιχεία σε σχέση με τις κτιριακές υποδομές των Νηπιαγωγείων ως προς τα εξής:

– Αριθμός αιθουσών Νηπιαγωγείων προκάτ ελαφριού τύπου.

– Αριθμός αιθουσών Νηπιαγωγείων  προκάτ ελαφριού τύπου σε αυλές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

– Αριθμός αιθουσών Νηπιαγωγείων που συστεγάζονται σε Δημοτικά Σχολεία και ποια είναι αυτά». 

Exit mobile version