Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου: Στο νοσοκομείο της Λέρου δεν θα υπάρχει παιδίατρος από τις 20 έως τις 31 Ιούλη

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου, «καταγγέλλει το γεγονός ότι στο νοσοκομείο της Λέρου δεν θα υπάρχει παιδίατρος από 20/7/2024 έως 31/7/2024, καθώς όπως σημειώνει η Ένωση, «ο μοναδικός παιδίατρος του νοσοκομείου πήρε μετά από αρκετούς μήνες, συνεχών εφημεριών, ολιγοήμερη νόμιμη άδεια».

Σήμερα, επισημαίνει η Ένωση, «στα Τ.Ε.Π του νοσοκομείου υπήρξε περιστατικό παιδιού που χρειάστηκε διακομιδή η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη παθολόγου. Η διοίκηση, η 2η Υ.ΠΕ και το Υπουργείο δεν φρόντισαν να αντικαταστήσουν την έλλειψη παιδιάτρου, δεν τους ενδιαφέρει για την ζωή ούτε των μικρών ασθενών. Περιμένουμε την επίσκεψη του υπουργού Yγείας, όπως αναφέρει ο δήμαρχος σε ρόλο “πυροσβέστη”, για να μας εξηγήσει πως στο μεσοκαλόκαιρο με την άφιξη χιλιάδων επισκεπτών και τον πολλαπλασιασμό των κατοίκων αφήνει ο ίδιος και η κυβέρνηση του το νησί χωρίς παιδίατρο».

Και τι είδους πολιτική, υπογραμμίζει η Ένωση, «είναι αυτή που αφήνει ένα ολόκληρο νοσοκομείο με ένα παιδίατρο, ένα αναισθησιολόγο (είχε να κοιμηθεί τρεις ημέρες), ένα ορθοπεδικό, ένα ακτινολόγο, ένα νεφρολόγο, ένα ψυχίατρο (με πάνω από 200 ασθενείς στον ψυχιατρικό τομέα), χωρίς νευρολόγο και με τις άλλες ειδικότητες να υπηρετούν το πολύ δύο γιατροί».

«Η πολιτική για την υγεία, που έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις υπό την καθοδήγηση της ΕΕ, καθημερινά αποδεικνύει τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Στηρίζεται στην υποχρηματοδότηση, την ακραία υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, την εμπορευματοποίηση τους και την γιγάντωση του ιδιωτικού κερδοσκοπικού τομέα της υγείας. Στηρίζεται στις ελάχιστες έως μηδαμινές παροχές υγείας στα λαϊκά στρώματα», αναφέρει η Ένωση η οποία καταλήγοντας προσθέτει:

«Ο λαός της Λέρου με την μεγάλη συγκέντρωση για την υγεία απέδειξε ότι θα αγωνιστεί για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν για όλους, σύγχρονες παροχές υγείας, θα αγωνιστεί για ένα νοσοκομείο στελεχωμένο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του για πρόληψη, θεραπεία αποκατάσταση».