Site icon Το Ροδάμι

Γάζα: Οι όμηροι που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό κρατούσαν λευκή σημαία

Πηγή: Associated Press

Πληθαίνουν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την εν ψυχρώ δολοφονία των τριών ισραηλινών ομήρων από τον ισραηλινό στρατό, οι οποίες μεταξύ άλλων αναδεικνύουν και το γεγονός ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να δολοφονήσουν αμάχους.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός για τον θάνατο των τριών ομήρων, διαπιστώνεται ότι οι τρεις όμηροι την στιγμή που πυροβολήθηκαν, κρατούσαν λευκή σημαία, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ένας στρατιώτης είδε τους ομήρους να ξεπροβάλλουν μερικές δεκάδες μέτρα από τις ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή Σετζάιγια, είπε ο αξιωματούχος. Αν και ο αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού επιχειρεί να ρίξει το φταίξιμο στους Παλαιστίνιους μαχητές για τις «τακτικές εξαπάτησης» που χρησιμοποιούν, ο ίδιος περιγράφοντας τις συνθήκες δολοφονίας των τριών, αυτοαναιρείται: «Είναι όλοι τους χωρίς πουκάμισα και έχουν μια μαγκούρα με λευκό ύφασμα επάνω. Ο στρατιώτης αισθάνεται πως απειλείται και ανοίγει πυρ. Ανακοινώνει πως είναι τρομοκράτες, (οι δυνάμεις) ανοίγουν πυρ, δύο σκοτώνονται αμέσως», δήλωσε.

Ο τρίτος όμηρος τραυματίστηκε και οπισθοχώρησε σε ένα κτίριο σε κοντινή απόσταση όπου ζήτησε βοήθεια στα εβραϊκά, είπε ο αξιωματούχος. Παρόλα αυτά οι ισραηλινοί στρατιώτες τον πυροβολούν σκοτώνοντας τον. «Αυτό ήταν αντίθετο με τους κανόνες εμπλοκής μας», ισχυρίστηκε ο αξιωματικός.

Ο στρατός ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως οι τρεις όμηροι ήταν ο Γιοτάμ Χαΐμ και ο Αλόν Σάμριζ, που απήχθησαν από το κιμπούτς Κφαρ Αζά, και ο Σάμερ Ταλάλκα, που απήχθη από το κοντινό κιμπούτς Νιρ Αμ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Exit mobile version