Site icon Το Ροδάμι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία στις 15 Δεκεμβρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στην πλατεία Κύπρου στις 6 μ.μ. διοργανώνουν ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο σύλλογος αιμοδοτών “Άγιος Εφραίμ”, ο σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας, ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία και το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ και καλούν σε συμμετοχή όλο το ροδιακό λαό, σωματεία, συλλόγους και κάθε μαζικό φορέα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση και το πλαίσιο αιτημάτων έχουν ως εξής:

Καλούμε όλο τον λαό της Ρόδου να πάρει να πάρει μέρος στην μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνουμε στις 15/12/2023 Παρασκευή 18:00 στην πλατεία Κύπρου.

Μπροστά στα τρέχοντα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας – ΠΙ, καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και γενικά όλο το λαό της Ρόδου να συμπαραταχθεί στα αιτήματα που θέτουμε οι εργαζόμενοι, οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς και εθελοντές αιμοδότες. Το κράτος μας φορτώνει με δυσβάσταχτους φόρους, γι’ αυτό και απαιτούμε από το κράτος την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Οι δικαιολογίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα δεν γίνονται δεκτές. Ζούμε στη Ρόδο και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, τι πλούτος και τι κέρδη, βγαίνουν στις πλάτες μας κάθε τουριστική σεζόν για λογαριασμό των λίγων. Επίσης γνωρίζουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης, να παραδώσει την υγεία ολοκληρωτικά σε αυτούς τους λίγους, για να βγάζουν αμύθητα κέρδη και από την πώληση παροχών υγείας. Σας καλούμε να καταδικάσουμε την σημερινή κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας στο νησί μας και την πολιτική απαξίωσής τους από τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και να απαιτήσουμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δημόσιων δομών υγείας, είτε μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα), είτε μέσω της διάλυσης και του κλεισίματος κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου.

Απαιτούμε :

Exit mobile version