Συμμετέχει στην πορεία για το Πολυτεχνείο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου 

«Από την εποχή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μέχρι σήμερα, ο εχθρός παραμένει ο ίδιος, μόνο οι μάσκες του αλλάζουν» τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και ότι τα αιτήματα του Πολυτεχνείου, στην ουσία τους, παραμένουν ίδια και σήμερα. Παράλληλα, ο σύλλογος των εργαζομένων, καλεί σε συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στη Ρόδο, με σημείο συγκέντρωσης τις πύλες του Πανεπιστημίου, στις 5.30 μ.μ.

Αναλυτικά:

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΡΕΙΑΣ 17:30μ.μ.

50 Χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην απριλιανή δικτατορία, που είχε την στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τιμάμε τους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας, τις θυσίες τους που δεν πήγανε χαμένες. Οι αγώνες τους έδωσαν καρπούς εκείνη την εποχή και άνοιξαν τον δρόμο του αγώνα για το σήμερα.

Η επέτειος του μας βρίσκει εν μέσω γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ελληνικής κυβέρνησης.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι μπροστά στα κέρδη τους οι μεγάλοι ιδιοκτήτες του παγκόσμιου πλούτου, δεν διστάζουν να διαπράξουν τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους.

Από την Ελλάδα μέχρι την Παλαιστίνη τα κέρδη των λίγων τσαλαπατάνε τις ζωές των πολλών. Στην χώρα μας τα δημόσια νοσοκομεία διαλύονται και ο λαός μας μένει ανυπεράσπιστος μπροστά στις ασθένειες και στα ατυχήματα της ζωής, γιατί οι μεγιστάνες του πλούτου θέλουν να μετατρέψουν την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα από το οποίο θα βγάζουν τεράστια κέρδη. Στην Γάζα οι μεγιστάνες βομβαρδίζουν νοσοκομεία και δολοφονούν γιατρούς για να εκτοπίσουν και να υποτάξουν έναν ολόκληρο λαό, που τολμάει να αντιστέκεται και να διεκδικεί το δικό του κράτος.

Από την μεγαλειώδη εξέγερση του ελληνικού λαού και τις νεολαίας το 1973 ενάντια στην Χούντα των συνταγματαρχών,  μέχρι τις σημερινές μεγαλειώδεις διαδηλώσεις ενάντια στην σφαγή και την γενοκτονία της Παλαιστίνης σε όλο τον κόσμο, αυτός που ανοίγει δρόμο στα  χαλάσματα, ενός συστήματος που μετράει τη ζωή για κόστος, ήταν και είναι πάντα ο λαός που εξεγείρεται.

Από την εποχή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μέχρι σήμερα, ο εχθρός παραμένει ο ίδιος, μόνο οι μάσκες του αλλάζουν. Τα αιτήματα παραμένουν τα ίδια, τότε φώναζε ο λαός «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ –ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ». Σήμερα τα σύγχρονα συνθήματα στην ουσία τους παραμένουν ίδια.  Εργατικά  δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, μείωση στον χρόνο εργασίας, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία και καμία εμπλοκή της χώρας μας στον παγκόσμιο πόλεμο που ετοιμάζουν οι ολιγάρχες του πλούτου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΗΣ !!!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!!!