Χωρίς νερό πάλι περιοχές στον Αρχάγγελο – Να δοθεί επιτελούς λύση από Δήμο και ΔΕΥΑΡ

«Στην ίδια περιοχή που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι μικροί επαγγελματίες λένε το νερό νεράκι, οι ξενοδόχοι έχουν άφθονο νερό», τονίζεται σε ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αρχαγγέλου του ΚΚΕ, για το σοβαρό το πρόβλημα να μένουν χωρίς νερό οι κάτοικοι της περιοχής.

Αναλυτικότερα:

Η περιοχή της Λειβάδας παραμένει εδώ και πέντε ημέρες χωρίς νερό. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν νερό ξανά στην περιοχή Κοκκινόχωμα.

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες πολλών περιοχών του Αρχαγγέλου αντιμετωπίζουν το σοβαρό πρόβλημα να μένουν χωρίς νερό για πολλές ώρες και σε ορισμένες περιπτώσεις για ημέρες!

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν κυριολεκτικά εφιάλτης καθώς  ηλικιωμένοι, άρρωστοι και οικογένειες με μικρά παιδιά πέρασαν τον καύσωνα χωρίς νερό!

Και ενώ ήρθε το φθινόπωρο και ήλπιζαν πως λόγω της φυσιολογικής μείωσης της κατανάλωσης, θα σταματήσουν οι διακοπές νερού, δυστυχώς τα προβλήματα χειροτερεύουν αντί να λύνονται.

Από τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή την δημοτική αρχή και το ΔΣ της ΔΕΥΑΡ, παρουσιάζεται ως μόνη λύση, να κάνουν υπομονή οι κάτοικοι χωρίς νερό, μέχρι την αντικατάσταση του προβληματικού αγωγού!!!

Ωστόσο,  δεν είναι βέβαιο ότι αυτή η αντικατάσταση θα λύσει τα προβλήματα αυτά, όσο η ΔΕΥΑΡ και ο δήμος εξακολουθούν να έχουν μεγάλες ελλείψεις στο απαραίτητο τεχνικό προσωπικό συντήρησης, σε μηχανήματα και ανταλλακτικά.

Δήμος και ΔΕΥΑΡ, ενώ λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και εργάτες, πως δεν έχουν χρήματα  για ανταλλακτικά και για να λειτουργούν τα μηχανήματα του δήμου, ως δια μαγείας βρίσκουν άφθονο χρήμα για ιδιωτικές εργολαβίες!

Ταυτόχρονα έργα, όπως η αντικατάσταση του προβληματικού αγωγού στον Αρχάγγελο, που αφορούν τους πολλούς αργούν πολλά χρόνια. Αντίθετα τα έργα που αφορούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τουρισμό, όπως η σύνδεση των Κολυμπίων με το φράγμα Γαδουρά με νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης έχουν προχωρήσει ταχύτατα!

Δηλαδή στην ίδια περιοχή που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι μικροί επαγγελματίες λένε το νερό νεράκι, οι ξενοδόχοι έχουν άφθονο νερό!

Βλέπουμε πως και στο νερό, που θα έπρεπε να είναι ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό για όλους, ο δήμος εφαρμόζει σε τοπικό επίπεδο την πολιτική της κυβέρνησης, δηλαδή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων ενάντια στις ανάγκες των πολλών.

Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα να αποκατασταθούν τα προβλήματα στις περιοχές του χωριού και να έχουν οι κάτοικοι νερό κάθε μέρα, όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε δήμο και ΔΕΥΑΡ, προκειμένου να συντηρούνται επαρκώς τα δίκτυα ύδρευσης, τα αντλιοστάσια και οι δεξαμενές και να αντιμετωπίζονται γρήγορα όποιες βλάβες προκύπτουν.