Site icon Το Ροδάμι

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση με drone σε τελετή αποφοίτησης αξιωματικών (ΦΩΤΟ)

Δεκάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από επίθεση με drone, σε τελετή αποφοίτησης αξιωματικών στρατιωτικών κολεγίων στην πόλη Χομς της Συρίας.

Η Γενική Διοίκηση του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας ανέφερε σε δήλωσή της ότι «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από γνωστά διεθνή μέρη, σήμερα το απόγευμα, στόχευσαν την τελετή αποφοίτησης φοιτητών αξιωματικών του Στρατιωτικού Κολεγίου στη Χομς με drones που μετέφεραν εκρηκτικά πυρομαχικά». 

Στην ανακοίνωση ο συριακός στρατός χαρακτηρίζει «δειλή», «πρωτοφανή» και «εγκληματική» τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και δηλώνει ότι «θα απαντήσει με πλήρη ισχύ και αποφασιστικότητα σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπου κι αν βρεθούν», και τονίζει ότι «οι σχεδιαστές και οι εκτελεστές θα πληρώσουν ακριβά».

Από την επίθεση τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, αρκετοί σοβαρά, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, καθώς και αρκετοί φοιτητές που συμμετείχαν στην αποφοίτηση, σύμφωνα με τον συριακό στρατό, ο οποίος δεν έδωσε αριθμό νεκρών. Σύμφωνα με την προσκείμενη στην αντιπολίτευση ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 78.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Τζιχαντιστικές οργανώσεις που ελέγχουν μέρος της συριακής επικράτειας χρησιμοποιούν ορισμένες φορές οπλισμένα drones.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, SANA) 

Exit mobile version