Site icon Το Ροδάμι

Προκλητικές οι αναφορές του κ. Καμπουράκη για σχολεία και παιδικές χαρές (ΦΩΤΟ)

Τις προκλητικές αναφορές του κ.Καμπουράκη ότι “Ανακαινίσαμε και αναβαθμίσαμε, σχολεία, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, καθώς και παιδικές χαρές, για τα παιδιά της Ρόδου μαςσχολιάζει σε άρθρο της η Μαρδίτσα Πάνου Εκπαιδευτικός- Υποψήφια δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ρόδου.

Ολόκληρο το άρθρο αναφέρει:

“Ακούσαμε τις προεκλογικές δηλώσεις του δήμαρχου κ. Καμπουράκη για το πόσο καλά τα έχουν κάνει με τα σχολεία και πραγματικά απορήσαμε. Για ποια σχολεία μιλάει; Για αυτά που είναι στεγασμένα σε παλιά κτίρια, πολλές φορές ακατάλληλα, που εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει γίνει ούτε σε ένα προσεισμικός έλεγχος και αντισεισμική θωράκιση; Για αυτά που κάθε τόσο έχουμε και μια πτώση σοβάδων, γείσων κ.ά. που από θαύμα δεν έχουμε ακόμα τραυματισμό παιδιού; Μήπως μιλάει για τα απαράδεκτα  κοντέινερ στις αυλές των σχολείων που στεγάζουν μαθητές όπως όπως; Ή μήπως για αυτά που έχουν γεμίσει με μπάζα και σκαλωσιές για τα μάτια του κόσμου λίγες μόνο μέρες πριν το άνοιγμά τους; Αν και δεν ξέρουμε αν αυτά είναι σε καλύτερη μοίρα από τα άλλα που οι γονείς πήραν υποσχέσεις από τους αρμοδίους για σοβαρές εργασίες που έπρεπε να γίνουν και τελικά τους ανακοίνωσαν πως δεν θα γίνει τίποτα…

Όσο για τις παιδικές χαρές που λέει ότι τοποθετήθηκαν, αυτές τις ψάχνουν οι γονείς με το κιάλι και όσες βρίσκουν, πέρα από την αρχική εγκατάσταση, είναι κακοσυντηρημένες και υπό διάλυση ήδη!

Ας πληροφορήσουμε λοιπόν τον κύριο δήμαρχο ότι το βάψιμο των γηπέδων, τα κοντέινερ και τα μπαλώματα στα κτίρια δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών όλων των βαθμίδων. Αυτό που χρειάζονται είναι νέα, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, πλήρως εξοπλισμένα, σωστή και επαρκής συντήρηση των ήδη υπαρχόντων κτιρίων, αντισεισμική θωράκιση και αύξηση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές, τουλάχιστον ίση με τον πληθωρισμό.”

Μαρδίτσα Πάνου

Εκπαιδευτικός- Υποψήφια δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ρόδου

ΥΓ. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της κατάστασης και είναι από την μικρή και μοναδική παιδική χαρά της Παλιάς Πόλης που είναι άκρως επικίνδυνη “για τα παιδιά της Ρόδου μας” κ. Καμπουράκη…

Exit mobile version