Site icon Το Ροδάμι

«Λαϊκή Συσπείρωση» Τήνου: Η ασφαλής και σύγχρονη σχολική στέγη είναι ζήτημα ζωής

Να προχωρήσει άμεσα και ολοκληρωμένα ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων, με ουσιαστικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε όλα τα σχολικά κτίρια και σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση –χώροι ασφαλούς συγκέντρωσης), την εξασφάλιση  κονδυλίων για την άμεση εκτέλεση επισκευών που θα κριθούν αναγκαίες αλλά και ουσιαστική μέριμνα από την πλευρά του κράτους για τακτικούς, επιστημονικά ολοκληρωμένους προσεισμικούς ελέγχους στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τήνου.

Και αυτό καθώς όπως καταγγέλλει, ο δήμαρχος όχι μόνο απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά προχώρησε και σε απαξιωτικές εκφράσεις προς την εκπρόσωπό της, Άννα Μαραβέλια. 

Συγκεκριμένα τονίζει πως «θέσαμε για πολλοστή φορά το ζήτημα ασφάλειας του κτιρίου του Γυμνασίου Τήνου, αυτή τη φορά με αφορμή την κατάρρευση τμήματος της οροφής στο δωμάτιο που στεγάζεται ο λέβητας» ενώ «ζητήσαμε για 3η φορά συνολική ενημέρωση σχετικά με την πορεία και το αποτέλεσμα της μελέτης που έχει ανατεθεί στην ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η οποία εκκρεμεί από το 2019 σε σχέση με την αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου. Στα πλαίσια αυτά καταθέσαμε στα πρακτικά και σχετικές φωτογραφίες όπου με γυμνό μάτι φαίνονται οι ρωγμές στις κολώνες».

Έτσι, «ο δήμαρχος απέφυγε ξανά να δώσει συγκεκριμένη απάντηση και όταν η εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Άννα Μαραβέλια επέμεινε να δοθεί επιτέλους μια συγκεκριμένη και ξεκάθαρη απάντηση, έφτασε στο σημείο να την διακόψει για να της πει ότι “δε φτάνει που σας ανεχόμαστε να μιλάτε κάθε φορά!”». Τέλος, καταγγέλλει τη στάση των Συμβούλων της δημοτικής Αρχής που δεν αντέδρασαν σε αυτό το «κρεσέντο αυταρχισμού», όπως έκαναν οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

Exit mobile version