Site icon Το Ροδάμι

Ρόδος :Τα ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα απειλούν οικισμούς – Στο πλευρό των κατοίκων ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης

Εντελώς ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στα πύρινα μέτωπα της Ρόδο για έβδομη μέρα, σε ένα ακόμη μεγάλο έγκλημα που έχει την υπογραφή του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων του.

Συγκεκριμένα από Κιοτάρι προς Γεννάδι μαίνεται μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες η πυρκαγιά περνάει από τον δρόμο Λίνδου – Κατταβιά από την μεριά του βουνού προς την θάλασσα. 

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, στο χωριό Ασκληπιείο, για το οποίο δόθηκε νωρίτερα εντολή εκκένωσης, υπάρχουν καμμένα σπίτια.

Οργή, αγανάκτηση και απελπισία των κατοίκων

τα πύρινα μέτωπα των πυρκαγιών βρίσκονται δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ. Οργισμένοι, αγανακτισμένοι και απελπισμένοι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την καταστροφή των σπιτιών, των περιουσιών και της περιοχής.

Χαρακτηριστικά μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής μιλώντας με τον Νίκο Παπαναστάση είπε ότι είμαι 65 ετών εγώ και 67 ετών ο άνδρας μου, χάσαμε το σπίτι μας, την ζωή μας, δεν έχουμε τίποτα, δεν εμφανίστηκε κανείς.

Ενώ ένας νεαρής ηλικίας κάτοικος της περιοχής γεμάτος οργή έλεγε ότι έβαλαν 4 πυροσβεστικά οχήματα και φυλάνε ξενοδοχεία και εδώ δεν έχει έρθει κανένας.

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων μέσων πυροπροστασίας αλλά και της προχειρότητας που επικρατεί είναι τα σκαπτικά μηχανήματα την τελευταία στιγμή επιχειρούν να φτιάξουν υποτυπώδεις αντιπυρικές ζώνες και γραμμές.

Επίσης ενδεικτικό της προχειρότητας και της πλήρους έλλειψης αντιπυρικού σχεδιασμού με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης είναι οι εντολές που δίνονται στην πυροσβεστική όπου εμφανίζεται κατόπιν εορτής στα σημεία που η φωτιά ήδη έχει περάσει.

Exit mobile version