Site icon Το Ροδάμι

Ρόδος: Συνεχίζεται η πυρκαγιά παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για μία ακόμη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο η οποία ξέσπασε την περασμένη Τρίτη, κατακαίοντας το δάσος στο κέντρο του νησιού.

Η χθεσινή νύχτα ήταν εφιαλτική με την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και τους ενισχυμένους ανέμους να δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο των πυροσβεστών.

Το βράδυ, με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή ήταν να εκκενώσουν το χωριό Λάερμα και να κινηθούν προς τον Αρχάγγελο ενώ λίγο αργότερα, οι άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ έκαναν τη φωτιά να πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις, και να κινηθεί προς το Φράγμα του Γαδουρά και τα Λάερμα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, το μέτωπο τώρα κινείται έξω από τα Λάερμα προς τα ανατολικά του νησιού. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν στην περιοχή καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας και ενισχύονται συνεχώς, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Αυτή την ώρα επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο και 35 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις δύο ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή μέρα, καθώς η Ρόδος, μαζί με τη Σάμο και την Ικαρία, είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Exit mobile version