Άνω – κάτω

«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.

Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλή, ως πρόεδρος της Βουλής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε πολλά, όπως:

  • Να στηρίξει την επέκταση του 2ου μνημονίου, τον Φεβρουάριου του 2015. Μάλιστα παρά τις «θεσμικές εμμονές», και το καθημερινό σόου πέρα από τα όρια της γελοιότητας που έδινε, ως πρόεδρος της Βουλής, συμφώνησε η παράταση του δευτέρου μνημονίου να περάσει χωρίς καν να ψηφιστεί από τη Βουλή…
  • Να στηρίξει όλες τις αποφάσεις της τότε συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως αυτές που δέσμευαν ταμειακά διαθέσιμα από οργανισμούς του δημοσίου για να εξοφλούνται οι δόσεις στους δανειστές για την αποπληρωμή του “επονείδιστου, επαχθούς, παράνομου και μη βιώσιμου χρέους” όπως το έλεγε ως Πρόεδρος της Βουλής στην Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους που είχε συστήσει…
  • Να συμμετέχει μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη τότε του ΣΥΡΙΖΑ στην εξαπάτηση του λαού. Ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου που όταν την ρωτούσαν γιατί δεν καταργήθηκαν τα μνημόνια όπως υποσχόταν προεκλογικά το κόμμα της τότε, απαντούσε πως η κατάργηση των μνημονίων ήταν «σχήμα λόγου»...
  • Να χαριεντίζεται με τους υπόδικους – τότε – ναζί της Χρυσής Αυγής την στιγμή που ο λαός έδινε μάχες για να τους απομονώσει παντού. Ήταν εκείνη που ως πρόεδρος της βουλής έθεσε ζήτημα μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων ναζί, που αρνήθηκε ακόμα και να συζητηθεί και να καταδικαστεί περιστατικό επίθεσης του ναζί βουλευτή της Χ.Α. Γ. Λαγού στην βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στους διαδρόμους της Βουλής! Και βέβαια είναι η ίδια που τώρα για να ξανά-υπάρξει στη Βουλή έχει βαλθεί να πάρει σταυρούς από τα ορφανά των ναζί, που την στήριξαν και στις εκλογές της 21ης Μάη, με δημόσια μάλιστα καλέσματα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει στην συνέντευξη Τύπου, της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στο εντευκτήριο της Βουλής όπου παρουσίασε την προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τόσο «άνω κάτω» τους έκανε και τότε, τόσο «άνω κάτω» θα τους ξανακάνει και τώρα αν ξαναμπεί στη βουλή με τις αντιδραστικές θέσεις της, που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από …«καρδούλες» και διάφορες άλλες γραφικότητες.

«Εμείς είμαστε μία αντισυστημική δύναμη. Δεν έχασα την μαχητικότητά μου, αλλά δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε από τα συστημικά κόμματα», είπε ακόμα η Κωνσταντοπούλου. Όποιος αναζητήσει όμως στις «θέσεις» τους έστω και ένα ψήγμα …αντισυστημικότητας, θα χάσει τζάμπα χρόνο. Χώρια που πρέπει πρώτα να ανακαλύψει τις (ανύπαρκτες) θέσεις τους!

Έτσι, η κατά τ’ άλλα «αντιμνημονιακή» Κωνσταντοπούλου δεν βρίσκει κουβέντα να πει για το υπερμνημόνιο του ταμείου ανάκαμψης, για την «πράσινη ανάπτυξη», που είναι το σύγχρονο «ευαγγέλιο» του κεφαλαίου και των κομμάτων του, για τις ΝΑΤΟικές βάσεις και τη «Στρατηγική Συμφωνία» με τις ΗΠΑ, για την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία κ.ο.κ.

Πουθενά δεν θα βρει επίσης την «Πλεύση» να στηρίζει διεκδικήσεις που εδώ και χρόνια βγάζουν στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενους, όπως για επαναφορά των ΣΣΕ, για κατάργηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου κ.α.

Αντί επιλόγου: Οι εργαζόμενοι και οι άλλοι βιοπαλαιστές, δεν περιμένουν από πολιτικές δυνάμεις «του σωλήνα», άφαντες στους αγώνες τους και ανύπαρκτες σε σωματεία και φορείς, να τους πουν «τι έχει κάνει το ΚΚΕ» απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, όπως και σε εκείνη που συμμετείχε η Κωνσταντοπούλου. Ξέρουν καλά ποιος είναι και ποιος θα παραμείνει δίπλα τους και την επόμενη μέρα, όταν κόμματα όπως το δικό της, θα ξεροσταλιάζουν για ένα …γλυκοκοίταγμα της κυβέρνησης, στην οποία άλλωστε η ίδια έχει εξομολογηθεί ότι θέλει να προσφέρει υπηρεσίες …γραμματειακής υποστήριξης, για να μην κάνει λάθη αντισυνταγματικότητας στη σύνταξη των (αντιλαϊκών) νόμων.

Ωστόσο, αν θέλει οπωσδήποτε να κάνει κάτι «άνω κάτω», ας ξεκινήσει από τα συρτάρια του γραφείου της… Ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται ακόμα η πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, η οποία, με ιδιαίτερη δική της ευθύνη ως προέδρου της Βουλής, δεν ήρθε ποτέ ούτε για συζήτηση!