Διαμαρτυρία το απόγευμα στην Κω για τη γυναίκα που πέθανε σε καρότσα!

Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7 Ιούνη στις 7 μ.μ. έξω από το νοσοκομείο της Κω καλεί το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς μία γυναίκα έχασε την ζωή της πάνω σε μια καρότσα φορτηγού, την ώρα που την μετέφεραν στο νοσοκομείο της Κω, γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο βρίσκονταν σε άλλο περιστατικό!

«Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο και ΕΚΑΒ, είναι εγκληματική» τονίζει το Εργατικό Κέντρο.

«Οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους. Δεν πάει άλλο. Τώρα να γίνουν όλες οι μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Τώρα να χρηματοδοτηθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τώρα να απαγορευτεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στην υγεία», σημειώνει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία.

Tομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ: Η οργή και η θλίψη για την 63χρονη που πέθανε σε καρότσα φορτηγού να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ σημειώνει:

«Ο λαός της Κω και των γύρω νησιών ζει καθημερινά την απαράδεκτη κατάσταση στην υγεία που είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της υγείας. Ήδη κλείνει ένας χρόνος χωρίς παθολόγο στο νοσοκομείο Κω, χώρια τις υπόλοιπες ελλείψεις σε ειδικότητες και εξοπλισμό. Με τους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων έχει προειδοποιήσει για τέτοια τραγικά συμβάντα όπως της άτυχης γυναίκας.

Πρόκειται για άλλο ένα θύμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως κόστος. Πολιτική που υπηρετούν με συνέπεια και η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Πέρυσι ο πρωθυπουργός έταζε νέο νοσοκομείο – το ίδιο υποστελεχωμένο με το παλιό. Φέτος η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου νοσοκομείου ενώ ο υπουργός υγείας έλεγε πως στόχος είναι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση σε αυτή την κατάσταση. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το δημόσιο σύστημα υγείας ενώ είναι υπερασπιστές της λογικής κόστους οφέλους και στην υγεία και σε μια σειρά άλλα κοινωνικά αγαθά.

Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια, αφού άνοιξε το δρόμο των “αυτοχρηματοδοτούμενων” νοσοκομείων – ΑΕ με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Ως κυβέρνηση προχώρησε στην περιστολή δαπανών για την υγεία, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα τάζει το “υγειονομικό ισοδύναμο” άλλη μια έμμεση επιδότηση των επιχειρηματιών της υγείας δηλαδή. Δεν είναι τυχαίο που τα στελέχη του δε τολμούν καν να ψελίσσουν τίποτα για το αυτονόητο: μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη σχέση εργασίας στον τομέα της υγείας. Ξέρουν ότι αυτό είναι σε αντίθεση με τη λογική κόστους – οφέλους που υπερασπίζονται.

Μόνο αγανάκτηση προκαλεί η αγωνία τους μήπως τέτοια περιστατικά κάνουν ρεζίλι τη χώρα εν μέσω σεζόν!!

Η ζωή του λαού δε μπορεί να μπαίνει στο ζύγι με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν συγκρίνεται η προστασία της υγείας του λαού με την βιτρίνα του τουριστικού κεφαλαίου που δεν έχει σταματήσει να βγάζει κέρδη από τον κόπο μας και τις ομορφιές του τόπου μας.

Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία προς το λαό της Κω και τους υγειονομικούς. Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Καλούμε το λαό της Κω να κλείσει τα αυτιά του στη σειρήνες του συμβιβασμού με την επικίνδυνη κατάσταση στην υγεία στο νησί “γιατί είναι σεζόν…”.

Να οργανώσει ακόμα καλύτερα και να εντείνει τον αγώνα του για:

  • Άμεση στελέχωση με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου και όλων των δομών υγείας της Κω.
  • Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ ώστε να μπορεί να λειτουργούν τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια όλο το 24ωρο.
  • Καμιά εμπορευματοποίηση κι επιχειρηματική δράση στην υγεία».