ΚΟΒ Τήνου ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για σύγχρονες και ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές

«Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνονται τα αποτελέσματα της πολιτικής του κυνηγητού του κέρδους και της υπερεντατικοποίησης της εργασίας, που θυσιάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής» σημειώνει η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ) Τήνου του ΚΚΕ για τη σύγκρουση των επιβατηγών πλοίων «Αικατερίνη Π.» και «Championjet 1» στο λιμάνι της Τήνου, που έγινε την Παρασκευή 2 Ιουνίου.

Η ΚΟΒ Τήνου σημειώνει:

«Ευτυχώς αυτή τη φορά δε θρηνήσαμε θύματα ούτε είχαμε τραυματίες όμως η σύγκρουση των πλοίων συγκαταλέγεται στην κατηγορία των πολλών “Τεμπών” που μας περιτριγυρίζουν καθημερινά.

Το λιμάνι της Τήνου έχει μικρό χώρο για μανούβρα δύο πλοίων. Τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των αυξημένων προσεγγίσεων στο λιμάνι, ο κίνδυνος για σοβαρότερο ατύχημα είναι μεγάλος.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το 2023 να ζούμε από τύχη!

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η διεκδίκηση ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη γίνονται οι ανθρώπινες ζωές απλοί αριθμοί, να μη θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Απαιτούμε: Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές θαλάσσιες μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας. Σύγχρονο κ ασφαλές λιμάνι για όλους».