Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ρόδου: Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ρόδου για το θετικό αποτέλεσμα του συλλογικού τους αγώνα για επίδομα ενοικίου από τον Δήμο Ρόδου, για την μερική αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα με δελτίο τύπου αναφέρουν τα εξής:

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς στα καλέσματά μας, τις διαμαρτυρίες και τις διεκδικήσεις μας, αλλά και όλους εκείνους που συσπειρώνονται μέχρι και σήμερα κοντά μας!

Η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται με μία σημαντική νίκη! Κατόπιν συζητήσεων μας με τον κ. Καρίκη και της τελευταίας συνάντησής του με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Προέδρους των Συλλόγων, πληροφορηθήκαμε πως εξασφαλίστηκε το ποσό των 150.000€ από τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να δοθεί ως επίδομα ενοικίου σε όλους τους αναπληρωτές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2022-23. Αναμένεται επίσημο Δελτίο Τύπου από τον Δήμο, όπου θα γνωστοποιηθούν τα κριτήρια και ο τρόπος με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε πρώτη φάση, ενημερωθήκαμε πως θα ζητηθούν τα εξής έγγραφα: Αίτηση, Ε1, μισθωτήριο, βιβλιάριο τράπεζας (IBAN) και φωτοτυπία ταυτότητας.

Συνάδελφοι, η εξέλιξη αυτή είναι η τρανταχτή απόδειξη πως όταν κινούμαστε συλλογικά, χωρίς διαχωρισμούς, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης όλων μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Άλλωστε, δεν επαναπαυόμαστε, καθώς η προσφορά ενός εφάπαξ ποσού δεν λύνει το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Παρόλα αυτά, ανοίγεται μπροστά μας ένας δρόμος για περισσότερες διεκδικήσεις, μαζί με τους συλλόγους μας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε όσα διασφαλίζουν την ομαλή διεκπεραίωση του επαγγέλματος μας. Κάθε κατάκτηση σαν κι αυτή μας δίνει ελπίδα να προχωρήσουμε μπροστά ακόμα πιο δυναμικά…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος, 29-05-2023.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο anaplirotesrodou@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6944456089, 6946926819, 6949114215.