Site icon Το Ροδάμι

Ξανά απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου σε έργα στην Κω

«Στο ίδιο έργο θεατές…», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (ΕΚΒΣΔ), για τους εργαζόμενους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου που απασχολούνται σε έργα στο νησί της Κω (Σφαγεία, οικισμών Αντιμάχειας και Κεφάλου, περιοχή – Μαυρικές), που είναι ξανά απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη και ενώ η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

Όπως αναφέρει το ΕΚΒΣΔ, «το προσωπικό που εργάζεται στα έργα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, αποτελείται τόσο από μόνιμους κατοίκους του νησιού όσο και από εργαζόμενους που έχουν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδας για να εργαστούν και πληρώνουν ενοίκιο, αλλά και άλλα πάγια έξοδα.

Σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατακόρυφα, η οποιαδήποτε παραπέρα καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών τους αποτελεί αντισυμβατική συμπεριφορά των υπευθύνων, αλλά και σοβαρό ζήτημα βιοπορισμού».

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων για άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων και να μην υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση.

Πολιτισμός είναι σήμερα να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους.

Πολιτισμός είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα της διαφύλαξης της ιστορικής μας κληρονομιάς», καταλήγει.

Exit mobile version