Περιοδεία του ΚΚΕ στο Καστελόριζο (ΦΩΤΟ)

Περιοδεία στο Καστελόριζο πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ την Τρίτη 21 Μάρτη, αποτελούμενο από τους Γιάννη Αγγέλου Συνταγματάρχη ε.α. υποψήφιο βουλευτή Δωδεκανήσου και Σταύρο Βαρκάκη μέλος της ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης και συνομίλησε με τον Διοικητή της. Έγινε ενημέρωση για την ανάδειξη των προβλημάτων των στρατιωτικών μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με εκατοντάδες ερωτήσεις του Κόμματος, που συνέβαλαν στην επίλυση κάποιων προβλημάτων. Επεσήμαναν ότι οι προσπάθειες του ΚΚΕ συνεχίζονται, γιατί τα οξυμένα προβλήματα των στρατιωτικών σε σημαντικό βαθμό παραμένουν άλυτα.

Ο Γιάννης Αγγέλου αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και τη διαρκή κλιμάκωση των αμφισβητήσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από τη ΝΑΤΟική «σύμμαχο» Τουρκία, της οποίας την προκλητικότητα ενισχύουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ΝΑΤΟ και ΕΕ, που δεν αναγνωρίζουν κυριαρχικά δικαιώματα και σύνορα αλλά μόνο «ΝΑΤΟικό έδαφος» και σπρώχνουν σε επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο, στο οποίο υπηρετούν μια αγροτική ιατρός και ένας οπλίτης ιατρός. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη παιδιάτρου, γενικού ιατρού και παθολόγου, ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού και λόγω της απόστασης από οργανωμένες δημόσιες δομές Υγείας.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Λιμεναρχείο και στο Τελωνείο του νησιού, όπου υπάρχει πρόβλημα προσωπικού.

Ακολούθησε συζήτηση με καταστηματάρχες και κατοίκους του ακριτικού Καστελορίζου, στην οποία αναδείχθηκαν τα προβλήματα της ακρίβειας και των ελλείψεων στην ιατρική περίθαλψη, προβλήματα στα οποία το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων του λαού για την ανατροπή της πολιτικής που τα δημιουργεί. Κάλεσαν τους κατοίκους του νησιού να ενισχύσουν το ΚΚΕ τη μόνη πολιτική δύναμη στην οποία θα ακούν και τη δικιά τους φωνή.