Ένωση Συλλόγων Γονέων Ρόδου – Να μην τους αφήσουμε σε ησυχία!

«Καλούμε τους συλλόγους γονέων να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή την Πέμπτη και για άλλες δράσεις μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες για να μην αφήσουμε αυτό το τραγικό γεγονός να ξεχαστεί», τονίζεται σε ανακοίνωση – κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ρόδου, για την αυριανή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 12μμ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Αναλυτικά το κάλεσμα των γονέων:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ρόδου καλεί τους γονείς όλου του νησιού να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά τους στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 12μμ. στην πλατεία Δημαρχείου. Θα γίνει προσυγκέντρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών  στις 11πμ. στην Καπνοβιομηχανία και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Δημαρχείο.

Μας γίνεται όλο και πιο φανερό μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ότι το “πάμε κι όπου βγει” εφαρμόζεται σε πολλούς χώρους που θα έπρεπε πριν απ’ όλα να διασφαλίζεται η ασφάλεια του κόσμου.

Μετά τα τρένα ακουλούθησαν οι καταγγελίες για τα αεροπλάνα και το χαλασμένο ραντάρ, το ατύχημα με το πλοίο που συνέχισε την πορεία του κανονικά μετά την πρόσκρουση, τα σχολικά κτήρια που δεν έχουν ελεγχθεί και θωρακιστεί σε περίπτωση σεισμού και η λίστα δυστυχώς δεν φαίνεται να τελειώνει.

Δεν μεγαλώνουμε τα παιδιά μας για να γίνουν θυσία για τα κέρδη μεγάλων  εταιριών επειδή θεωρείται κόστος η πρόληψη και συντήρηση. Ούτε για να γίνουν θύματα της κατεύθυνσης που θέλει τα σχολεία μας ουσιαστικά ασυντήρητα και αθωράκιστα, να πλημμυρίζουν, να πέφτουν ταβάνια και γείσα.

Απαιτούμε:

-να μη συγκαλυφθει το έγκλημα στα Τέμπη

-να παρθούν όλα τα μέτρα για ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και μαθητριών από και προς τα σχολεία αλλά και στις σχολικές εκδρομές.

-να γίνει προσεισμικός έλεγχος και αντισεισμική θωράκιση σε όλα τα σχολεία του νησιού.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή την Πέμπτη και για άλλες δράσεις μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες για να μην αφήσουμε αυτό το τραγικό γεγονός να ξεχαστεί.

Να μην τους αφήσουμε σε ησυχία! Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!