Site icon Το Ροδάμι

Νησιά του Αιγαίου: Από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών (ΦΩΤΟ)

Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό οι διαδηλώσεις στα νησιά του Αιγαίου, με έντονη την συμμετοχή των μαθητών που με τα συνθήματά τους και την βροντερή φωνή τους ακούστηκαν δυνατά.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι από το δημόσιο, ΟΤΑ και εργαζόμενοι με αποφάσεις των σωματείων τους, σύλλογοι γυναικών και συνταξιούχοι, μαθητές και νεολαίοι.

Τήνος

Μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Τήνου, η μαζικότερη μετά τις κινητοποιήσεις ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Εργαζόμενοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές και σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών έδωσαν μαζικό παρόν για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να διεκδικήσουν όπως προέκυψε από τις ομιλίες:

– Σύγχρονες, ασφαλείς φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα.-Σταθερή δουλειά κ σύγχρονα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

– Να γίνει το λιμάνι της Τήνου ασφαλές, να μην κινδυνεύει κόσμος να πνιγεί με το νοτιά.

– Μέτρα προστασίας της Υγείας κ της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς

– Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Τήνου με μόνιμο ιατρικό κ νοσηλευτικό προσωπικό. Να παρασχεθεί όλος ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

Ιδιαίτερο παλμό στη συγκέντρωση έδωσαν οι μαθητές με τα πανό τους και τα συνθήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ούτε ατύχημα ήταν, ούτε “η κακιά στιγμή”, ούτε το “ανθρώπινο λάθος”.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που προώθησαν βήμα-βήμα τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την “απελευθέρωση” των Μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, το κομμάτιασμα του σιδηροδρόμου για να πουληθεί σε εταιρείες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σε Σαντορίνη, Ιο, Νάξο και Πάρο

Σύρος, Ανδρος, Μύκονος

Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκαν επίσης, στη Σύρο, την Ανδρο και τη Μύκονο, από εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στη Σύρο, στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση καλούσαν καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία του νησιού από το χώρο του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρθηκαν στις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που οδήγησαν στην απαξίωση των υποδομών της χώρας και στην ανάγκη ο λαός, οι εργαζόμενοι μέσα από τους μαζικούς φορείς τους να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους δουλείας, σε σχολές και σχολεία.

Οι φωνές των απεργών ενώθηκαν με αυτές των μαθητών από τα σχολεία του νησιού και των φοιτητών σε ένα τεράστιο για τα δεδομένα του νησιού ποτάμι ανθρώπων διεκδικώντας να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες του εγκλήματος στα Τέμπη.

Κως – Λέρος – Κάλυμνος

Ιδιαίτερα μαζικές ήταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Κω, Λέρο και Κάλυμνο.

Εργαζόμενοι και μαθητές ένωσαν τις φωνές τους και απαίτησαν «Αυτό το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Exit mobile version