Απαιτεί τη οικονομική στήριξη όλων των ερασιτεχνικών Σωματείων που τα αφαιμάζουν ΕΠΟ και Μητρώο

Την παραίτησή του από τον εκτός έδρας Αγώνα με τον Αθλητικό Σύλλογο Τήλου, αποφάσισε ο Αθλητικός Όμιλος Ευαγόρα Ρόδου, διαμαρτυρόμενος για τα υπέρογκα έξοδα που καλείται να πληρώνει ο Σύλλογος, χωρίς καμία επιδότηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Υπογραμμίζει μάλιστα πως «η ένταξή μας στο Μητρώο με ανανεώσεις κάθε 6μηνο μας έχει κοστίσει ακριβά. Μόνο η τροποποίηση καταστατικού μας στοίχισε 1.000 ευρώ. Δεν είναι μόνο αυτό. 25 δελτία νέων ποδοσφαιριστών με παράβολα στην ΕΠΟ, κάρτες υγείας από καρδιολόγο, αθλητικό υλικό ένδυσης».

«Αυτό που μας κρατάει και δηλώνουμε “παρών” τα τελευταία 10 χρόνια είναι η αγάπη μας προς τα παιδιά και το άθλημα» επισημαίνει, ξεκαθαρίζει πως «δεν ταξιδεύουμε για λόγους διαμαρτυρίας» και απαιτεί τη στήριξη όλων των ερασιτεχνικών Σωματείων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΑΟ Ευαγόρα Ρόδου αποφασίσαμε ομόφωνα την παραίτησή μας από το επόμενο παιχνίδι εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΣ Τήλου.

Ο λόγος της παραπάνω απόφασης είναι ότι το κόστος της μετακίνησης αλλά και το συνολικό κόστος προϋπολογισμού όλης της χρονιάς υπερβαίνει τα όρια της λογικής.Κατά τη γνώμη μας η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης στα νησιά θα πρέπει να επιδοτείται αν όχι όλο το ποσό των εξόδων τουλάχιστον μέρος αυτών.

Αυτό φυσικά είναι καθαρά μια απόφαση που θα πρέπει να πάρει ή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ή η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που μέχρι τώρα το μόνο που κάνει είναι να βάζει σε έξοδα τα σωματεία ζητώντας συνέχεια τροποποιήσεις καταστατικών και λογιστικά στοιχεία με όλα αυτά να έχουν μεγάλο χρηματικό κόστος.Χωρίς καμία απολύτως επιδότηση ή βοήθεια από πουθενά το σωματείο μας να προσπαθεί να είναι σε όλες τις υποχρεώσεις του συνεπές πληρώνοντας δικηγόρους, λογιστές, δικαστικά παράβολα κλπ.

Η ένταξή μας στο Μητρώο με ανανεώσεις κάθε 6μηνο μας έχει κοστίσει ακριβά. Μόνο η τροποποίηση καταστατικού μας στοίχησε 1000 ευρώ. Δεν είναι μόνο αυτό. 25 δελτία νέων ποδοσφαιριστών με παράβολα στην ΕΠΟ, κάρτες υγείας από καρδιολόγο, αθλητικό υλικό ένδυσης.

Η συμμετοχή του κάθε αθλητή κοστίζει 120 ευρώ στο σωματείο. Σύνολο 3.000 ευρώ. Διαιτησία και γιατρός σε κάθε αγώνα 200 ευρώ, με 11 παιχνίδια στο σύνολο κοστίζει στην ομάδα μας 2.200 ευρώ.

Λοιπά έξοδα φυσιοθεραπευτές, προπονητές, φροντιστές, μετακινήσεις με πούλμαν, έξοδα μετακίνησης, καύσιμα, αθλητικό υλικό, μπάλες κλπ. πάνω από 7.000-10.000 ευρώ. Με λίγα λόγια, για να λειτουργήσει ένα νόμιμο σωματείο όπως το δικό μας, θα πρέπει να βάλει κανείς το χέρι βαθιά στην τσέπη, χωρίς κανένα κέρδος και χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από πουθενά.

Αυτό που μας κρατάει και δηλώνουμε “παρών” τα τελευταία 10 χρόνια είναι η αγάπη μας προς τα παιδιά και το άθλημα. Δεν ταξιδεύουμε για λόγους διαμαρτυρίας. Στηρίξτε όλα τα ερασιτεχνικά Σωματεία».