Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου – Συμμετέχει στην εκδήλωση τιμής για το Πολυτεχνείο στη Σύρο

Σήμερα, 49 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του πολυτεχνείου τον σύνθημα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ !

Σήμερα που οι λαϊκές οικογένειες μαστίζονται από την φτώχεια και την ακρίβεια, τη στιγμή που οι μαυραγορίτες της ενέργειας, οι τραπεζίτες, οι   “επενδυτές” και οι εφοπλιστές  κολυμπάνε στα ( επιδοτούμενα με δημόσιο χρήμα)  κέρδη…

Σήμερα που η, δήθεν δωρεάν, Παιδεία κοστίζει πανάκριβα -τα φροντιστήρια ξεκινούν από το Δημοτικό-, που μαθητές και εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία στενάζουν από την υποχρηματοδότηση. Σήμερα, εποχή της πληροφορικής,  που  ο βομβαρδισμός των παιδιών μας με ασύνδετες πληροφορίες δεν μορφώνει … αλλά εξοντώνει…

Σήμερα που  ελευθερία απολαμβάνουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων  και η ακρίβεια   ενώ μισθοί και συντάξεις βρίσκονται σε καθεστώς διατίμησης…

Σήμερα που η διαπλοκή των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων με τις κυβερνήσεις αποκαλύπτεται πίσω από ένα διαρκές σκάνδαλο συναλλαγών και παρακολουθήσεων αλλήλων….

Σήμερα που βιώνουμε  εργασιακό «μεσαίωνα», κατάργηση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, υποκλοπών που βαφτίζονται “επισυνδέσεις”, περιορισμούς στα  δικαιώματα  της απεργίας και  του συνέρχεσθαι, διώξεις όσων αντιστέκονται …

Σήμερα που η χώρα μας έχει γίνει πρόθυμο προγεφύρωμα  στον πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, σήμερα που γινόμαστε μάρτυρες των εκατέρωθεν απειλών για χρήση πυρηνικών όπλων.

Σήμερα που τα “τανκ” της καθεστωτικής προπαγάνδας επιχειρούν να ισοπεδώσουν την ιστορική μνήμη που καταγράφει ότι οι τότε και τώρα προστάτες ( ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ) ουδέποτε στήριξαν την χώρα μας  ( χούντα, κυπριακή τραγωδία, απειλές στο Αιγαίο), ουδέποτε πήραν ξεκάθαρη θέση για την εφαρμογή, έστω,  του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο.

Σήμερα, σε αυτές της συνθήκες,  που τα συνθήματα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου, «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», φωτίζουν τον δρόμο του αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σήμερα τιμάμε την εξέγερση όταν απαιτούμε και εργαζόμαστε  να δοθεί συνέχεια στην απεργιακή μάχη που δώσαμε στις 9 Νοέμβρη, ακυρώνοντας  στην πράξη την επιδίωξη  των εργατοπατέρων για  απεργία – άσφαιρη τουφεκιά….

Σήμερα , συμμετέχουμε μαζικά μας στις εκδηλώσεις τιμής της 49ης επετείου, κλιμακώνουμε την εναντίωσή μας στη βαρυχειμωνιά που μας επιφυλάσσουν για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων…

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της μετατροπής της χώρας μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, που την καθιστά ταυτόχρονα «μαγνήτη» επιθέσεων.

Τιμάμε τους νεκρούς της εξέγερσης, εμπνεόμαστε και δικαιώνουμε τους αγώνες τους, απέναντι στους σημερινούς υμνητές της χούντας, στους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Συνεχίζουμε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που υπαγορεύουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ΕΕ &ΝΑΤΟ, ενισχύοντας τις συλλογικές μας διεκδικήσεις, με οργάνωση κι αγώνα, γιατί, μόνο έτσι νικιέται η σύγχρονη βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης !

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣΣΤΗΝ ΣΥΡΟ 6:00 μμ στην  Πλ. ΜΙΑΟΥΛΗ